13. SRPNJA

Koncert Četiri tenora seli se u atrij Klovićevih dvora

07.07.2016 u 14:42

Bionic
Reading

Samo je tjedan dana ostalo do prvog samostalnog koncerta Četiri tenora, a koji izvođači i publika s nestrpljenjem iščekuju. Interes za koncert je ogroman te su sve ulaznice gotovo rasprodane. Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Škugor i Marko Pecotić marljivo su vježbali kako bi ispunili svoje obećanje i impresionirali publiku te jedva čekaju da se 13. srpnja u 21 sat popnu na pozornicu na zagrebačkom Gornjem gradu

Iako je koncert trebao biti održan na platou Gradec, svi srpanjski događaji koji se održavaju u sklopu 35. Večeri na Griču prebačeni su u atrij Klovićevih dvora, prelijepu građevinu iz 17. stoljeća koja će svojom arhitekturom i akustikom sasvim sigurno koncert Četiri tenora učiniti još posebnijim

Svakako će zidine nekadašnjeg isusovačkog samostana laskati ariji koju će tenori zajedno otpjevati i koju ističu kao jednu od zahtjevnijih skladbi s repertoara.

'Posebno mi je drago da ću na koncertu izvesti skladbu 'Core 'ngrato', koju još nisam uživo pjevao. U Zagrebu ćemo ta pjesma i ja imati svoju zajedničku premijeru. Od pjesama koje ćemo zajedno izvesti istaknuo bih ariju Calafa iz opere 'Turandot', 'Nessun dorma', koja je iznimno zahtjevna, traži da damo sve od sebe, ali zvuči predivno i vjerujemo da će se svidjeti publici', kaže Vladimir Garić, koji se, kao i kolege, raduje posjetu Zagrebu.

'Volim nastupati pred zagrebačkom publikom koja me uvijek ugodno nagrađivala bilo da sam nastupao s klapom Cambi ili kao solist u opereti 'Splitski akvarel' kazališta Komedija. Susret sa Zagrepčanima je uvijek prijateljski i nadam se da ćemo se mi tenori prikazati u najboljem mogućem izdanju, da im damo nastup koji će stvarno upamtiti', kazao je Garić. Đani Stipaničev dodaje kako nema tremu, no ima poštovanje prema publici koje ipak izaziva one pozitivne leptiriće u trbuhu pred izlazak na pozornicu.

'Premda smo nas četvorica tenora novi u takvom zajedničkome poslu, to ne umanjuje našu radost druženja i zajedničkog pjevanja. Mogu samo reći da se međusobno vrlo respektiramo i želimo publici na našim koncertima dati ono najviše od glazbe koju volimo. Za našu publiku, koju pozivamo da dođe u što većem broju, pripremili smo nisku prekrasnih ljubavnih balada, opernih arija, kancona te joj obećavamo koncert koji će dugo pamtiti', kaže Đani.

Četiri tenora svoj su prvi nastup imali u Lisinskom kao gosti na klapskom koncertu. Četiri pjesme bile su dovoljne da fasciniraju publiku koja ih je ispratila ovacijama, a uslijedili su brojni upiti gdje ih se ponovno može poslušati i kada će imati samostalni koncert. Nakon toga tenori jednostavno 'nisu imali izbora'. Koncert u Klovićevim dvorima tek je prvi od mnogih nastupa koji su pred njima.

'Odmah sutradan nastupamo u Opatiji, dan nakon toga u Rogoznici, tako da smo nekoliko dana na putu i polako gradimo repertoar. Slijede Funtana, Šibenik, Jelsa... bit će nas ovog ljeta po cijeloj obali', smije se Garić.

A osim izvrsnih nastupa ovog ljeta, Đani se nada da će tenori možda na još jedan poseban način uljepšati publici ovo ljeto.

'Naš program je koncertni, što znači da ljudi mogu opušteno slušati neke lijepe melodije u izvedbi Marka Škugora, Vladimira Garića, Marka Pecotića i moje malenkosti. Nadamo se da će neka ljubavna iskra planuti potaknuta našim muziciranjem ovog ljeta', kazao je Đani.

S ulaznicom za koncert Četiri tenora možete prije koncerta besplatno pogledati i jednu od tri postavljene izložbe u Galeriji Klovićevi dvori: izložbu 'Više od kulture', izložbu u povodu 100. obljetnice rođenja Zlatka Price ili izložbu Zbirki Galerije Klovićevi dvori 'Umjetnici, donatori, kolekcionari'.

Budući da je broj mjesta u gledalištu ograničen, rezervirajte svoju ulaznicu na vrijeme u sustavu Eventima (Eventim.hr, kiosci Tiska, Tisak Media centri, Petrolove benzinske postaje, Exclusive Change mjenjačnice, Atlas Airtours, Autotrans, Dallas Music Shop, Aquarius) ili u Scardoni, na adresi Srebrnjak 64, prilikom čega ostvarujete popust na njihova izdanja.