OBARA REKORDE

'Koko i duhovi' postigao zavidnu gledanost

10.10.2011 u 12:07

Bionic
Reading

Film za djecu 'Koko i duhovi' proteklog vikenda ostvario je najbolji kinorezultat i nalazi se na prvom mjestu aktualne domaće box-office liste

Na taj način 'Koko i duhovi' postao je prvi domaći film u posljednjih pet godina koji je ostvario ovakav rezultat. Prvog vikenda svog prikazivanja pogledalo ga je ukupno 6.884 tisuće gledatelja, što je bolje od box-office rezultata bilo kojeg domaćeg filma unatrag pet godina.

Film je istovremeno sa svojim prikazivanjem započeo u svim velikim gradovima u Hrvatskoj (Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Puli, Dubrovniku), a njegova kinodistribucija vrlo će se brzo proširiti i na ostatak Lijepe Naše. Posebnu zainteresiranost pokazuju osnovne škole u obliku organiziranih školskih posjeta kinima, što filmu daje dodatnu podršku u kinorezultatu.

'Koko i duhovi' snimljen je prema istoimenom književnom klasiku autora Ivana Kušana koji se u našim osnovnim školama čita kao obavezna lektira. Režirao ga je Daniel Kušan, a glavne uloge ostvarili su Antonio Parač, Nina Mileta, Kristian Bonačić, Filip Mayer, Ivan Maltarić, Ozren Grabarić, Dijana Vidušin i mnogi drugi. Film je ove godine premijerno prikazan na filmskom festivalu u Puli gdje ga je publika proglasila najboljim filmom festivala.

Koko i duhovi