VAFI VIKEND

Klinci crtaju, odrasli gledaju 'Logoramu'

25.04.2014 u 11:32

Bionic
Reading

Uz jutarnje projekcije na kojima će biti prikazane lude ideje malih i mladih animatora iz cijelog svijeta VAFI tijekom cijelog vikenda djeci, mladima i odraslima nudi odličan sadržaj.Dječja mašta nema granica. U ovo se još jednom mogu svi uvjeriti na službenim projekcijama VAFI-ja u subotu ujutro ui kinu Galerija koje počinju 9, 9:30 i 12 sati.Roditelji čiji mališani ipak više vole crtati ove će subote biti mirni. Francuska crtaonica i VAFI gledaonica u Varaždinskoj kući bit će otvorena čak pet sati. Na temu Francuske crtat će se od 10 do 13 sati i od 15 do 17 sati, a najbolje crteže nagradit će Veleposlanstvo Francuske

Genijalci i oskarovci u subotu

Subota navečer na VAFI-ju završit će projekcijama u kinu Galerija. U 18 sati počinje 'Kralj i ptica rugalica', jedan od najgenijalnijih filmova francuske animacije. Film je rađen prema bajki Hansa Christiana Andersena, likovi su diznijevske strukture, a priča prati dimnjačara i pastiricu koji pokušavaju uteči utjecaju tiranskog i taštog kralja Charlesa V + III = VIII + VIII = XVI koji vlada izmišljenim kraljevstvom nazvanom Takicardia. Kralj gleda u križ, ali nitko to ne spominje, jedino ptica koristi svaku priliku da se ruga kralju. Ovaj film namijenjen je djeci starijoj od osam godina, a nakon njega slijede animirani filmovi za odrasle.

Seksualnost i smrt

Među četiri kratka francuska filma koje govore o seksualnosti i smrti nalazi se i 'Logorama', film nagrađen Oscarom. Uz 'Logoramu' prikazat će se i 'Edmond', film o čudaku koji je postao magarac, 'Madagascar', film o ritualu nakon smrti pokojnika te "Oh Willy", film o čovjeku koji nakon smrti majke odlazi živjeti u nudističku zajednicu.

Nedjelja – još filmova

Iako u nedjelju službeno završava VAFI dodjelom nagrada, nudi se još odličnih filmova za publiku. U 10 ujutro prikazat će se najbolji filmovi iz VAFI Seniora, a u 16 sati u kinu Galerija prikazat će se popularni animirani dugometražni francuski film 'Ernest i Celestine' za sve starije od 6 godina. Crtić je priča o prijateljstvu medvjeda uličnog glazbenik Ernesta i boemske mišice Celestine.

Svi programi su besplatni. Više informacija saznajte na stranici vafi.hr.