GOSTOVANJE 'BOBOČKE'

Kazalište Moruzgva osvaja Rumunjsku

29.09.2015 u 17:19

Bionic
Reading

Predstava 'Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovića' u izvedbi glumice Ecije Ojdanić gostovat će u organizaciji Demokratskog saveza Hrvata u Rumunjskoj

Predstava 'Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovića' je gostovala prošle godine na 6. Internacionalnom kazališnom festivalu u Kishinevu, u Moldaviji a iste godine je na 16. međunarodnom festivalu monodrame u Bitoli osvojila nagradu kao najbolja predstava. Predstava sada gostuju u Rumunjskoj gdje će 29. i 30. rujna biti izvedena u gradovima Rešica i Temišvar. Gostovanje je ostvareno zahvaljujući potpori Ministarstva kulture te Grada Zagreba.

Za tu predstavu teatra Moruzgva Ana Tonković Dolenčić je adaptirala Krležin roman 'Povratak Filipa Latinovicza', dok ju je redateljski uobličio Ivan Leo Lemo. Za kostimografiju u predstavi zaslužna je Mirjana Zagorec, a glazbu, video i oblikovanje svjetla Willem Miličević.

Ulogu Bobočke, fatalne Krležine literarne persone utjelovljuje glumica Ecija Ojdanić, osnivačica kazališta Moruzgva koja se dosad dva puta okušala u Krležinim dramama, i to kao Melita u 'Ledi' i kao Anka u 'Kraljevu'.

U Rumunjskoj će gostovati i predstava 'Jednostavno komplicirano' umjetničke organizacije Mitropa, u izvedbi Žarka Potočnjaka, prema tekstu Thomasa
Bernharda te u režiji Svetlane Patafte.


Ecijina Bobočka postiže uspjehe gdje god da se igra