NAGRADNJAČA

'Kapetan Phillips' pretpremijerno u kinima

24.10.2013 u 09:26

Bionic
Reading

Već od ovoga četvrtka pretpremijerno se u domaćim kinima (po redovitim cijenama kinoulaznica) prikazuje jedan od najboljih filmova godine – 'Kapetan Phillips'! Riječ je o novom redateljskom uratku Paula Greengrassa, široj publici najpoznatijeg po režiji odličnih akcijskih trilera 'Bourneova nadmoć' i 'Bourneov ultimatum' te nominiranog za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najboljeg redatelja za odličan film 'Let 93'.

'Kapetan Phillips' je film snimljen prema istinitom događaju iz 2009. godine kada je grupa somalskih pirata otela američki teretni brod Maersk Alabama. Kroz jedinstvene leće redatelja Paula Greengrassa, radi se istovremeno o napetom trileru i kompleksnom portretu bezbrojnih posljedica svjetske globalizacije. Radnja filma fokusirana je na odnos između kapetana broda Alabama, Richarda Phillipsa (Hanks) i somalskog vođe pirata, Musea (Barkhad Abdi) koji ga otima. Phillips i Muse nađu se u nezaustavljivom vrlogu kada Muse i njegova banda napadnu Phillipsov nenaoružan brod; duboko na pučini, 145 milja od somalske obale, njih dvojica će se naći u nemilosti sila koje se nalaze van njihove kontrole.

Akcijski triler 'Kapetan Phillips' prošloga je tjedna svečano otvorio filmski festival u Londonu, a proteklog se vikenda započeo prikazivati u kinima diljem SAD-a gdje je u samo tri dana utržio preko 25 milijuna dolara. Na popularnoj internetskoj stranici Rotten Tomatoes koja prikuplja kritike filmskih kritičara iz raznih medija film ima čak 95% pozitivnih ocjena – rezultat kojim se ove godine može pohvaliti tek šačica filmova. Kritičari su uglavnom složni u dvije stvari: da se radi o jednom od svakako najboljih filmova 2013. godine, ali i da je Tom Hanks ostvario možda čak i najbolju ulogu u svojoj karijeri tijekom koje je već dva puta osvojio pozlaćeni kipić ('Philadelphia' i 'Forrest Gump').

Film 'Kapetan Phillips' u hrvatskim kinima pretpremijerno se prikazuje već od 17. listopada!

Tportal.hr i Continental film su za svoje čitatelje pripremili 5x2 ulaznice za Cineplexx kina!

Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koje Cineplexx kino žele ulaznice.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Mario Brujić
Snježana Vujatović
Hrvoje Majetić
Janja Aničić
Josipa Kristić