ASTRO KOMPATIBILNOST

Kako se Bik slaže s braćom i sestrama?

14.05.2015 u 09:56

Bionic
Reading

Odnos s braćom i sestrama jedan je od najdubljih i najsloženijih u životu. Uz nebrojene zgode i sjećanja iz djetinjstva, braća i sestre dijele povjerenje i iskrenu ljubav. No takav se odnos može i prilično zakomplicirati ako su njihove osobnosti previše različite. Otkrijte koliko se dobro slažete sa svojom sestrom ili bratom i kako možete dodatno poboljšati komunikaciju

VATRENI ZNAKOVI

Ovan i Bik

Ovan je nagao, nemiran i pun energije. Skače prije nego što kaže 'hop' i upada u mnoge nevolje. Bik je na suprotnom kraju spektra: pažljivo procjenjuje rizike prije nego što se upusti u nešto. Najčešće će Ovan nagovarati Bika na nepodopštine i zafrkavati ga ako oklijeva, no ovaj mu neće jako zamjerati zbog toga. Kad odrastu, dobro će se razumjeti i pomagati si.

Lav i Bik

Njihovi se temperamenti razlikuju iako su im ciljevi bliski. Zaštitnički su nastrojeni prema bližnjima i spremno preuzimaju na sebe brigu jedno za drugog. Ako je Bik mlađi, divi se svom uzbudljivom starijem bratu ili sestri, jer je Lav rođeni izvođač i posjeduje smisao za dramu. No ako je Bik stariji, vjerojatno koluta očima gledajući predstavu mladog Lava.

Strijelac i Bik

Smirenom i promišljenom Biku potreban je netko poput Strijelca tko će ga opustiti i poticati na aktivnosti. Bik je kućni tip koji ne vole promjene dok Strijelac ne podnosi monotoniju i rutinu. Unatoč tome, dobro će se slagati jer dijele ljubav prema hedonizmu i zajedno uživaju u životu. Biku će smetati to što se na Strijelca ne može osloniti, no prihvatit će ga jer zna da je dobronamjeran.


ZEMLJANI ZNAKOVI

Bik i Bik

Braća u znaku Bika u pravilu se vrlo dobro slažu. Ako se sukobe, mogu se dugo i tvrdoglavo ljutiti jedno na drugo, no to se, srećom, događa rijetko. Previše su zauzeti lijepim stvarima: obožavaju sitne svakodnevne užitke kao što su fina jela, nove igračke i valjanje s kućnim ljubimcima. Sladokusci su pa se roditeljima preporučuje da ih naviknu na zdravu i uravnoteženu hranu te da im ne kupuju puno slastica.

Djevica i Bik

Neće im nedostajati ideja i mašte za zajedničku igru. Odlično će se slagati i zabavljati u prostoru za igranje u sobi ili dvorištu. Bik će kroz igru nastojati izgraditi nešto veliko dok će se Djevica potruditi da mu pritom ne promakne neki važan detalj. I u odrasloj će dobi biti najbolji prijatelji pa će rado razmjenjivati ideje i veseliti se uspjehu onoga drugoga.

Jarac i Bik

Dobro će se razumjeti i dugotrajno uvažavati. Bik će općenito imati više strpljenja u raznim situacijama dok će Jarac biti brži i više inovativan kod pronalaženja gotovo svih vrsta rješenja. S vremenom će oboje razviti vrlo slične životne poglede, a možda čak zajednički uložiti i pokrenuti posao.

ZRAČNI ZNAKOVI

Blizanci i Bik

Blizanac je aktivan, oštrouman i radoznao. Lako ga hvata monotonija pa mu treba stalna stimulacija. Bik je sporiji i temeljitiji pa teško drži korak s Blizancem, ali i rjeđe pravi pogreške. Kod kuće se ponekad posvađaju, osobito zbog dugog jezika Blizanca ili tvrdoglavosti Bika. No češće će se dobro slagati, pomagati i štititi od autoriteta.

Vaga i Bik

Imaju sličan cilj u životu: lagodno živjeti. No nisu jako marljivi, nego su skloni prebacivati zadatke s jednog na drugoga, pokušavajući se izvući sa što manje posla. Problemi nastaju i oko raspodjele dobara: oboje žele više za sebe. No Bikov topao i ležeran nastup lako će zagrijati Vagino srce pa se bratska ljubav neće ugasiti.

Vodenjak i Bik

Ova su braća prilično različita, ali ne i nespojiva. Poštuju se i daju si manevarskog prostora. Kad djeluju zajedno, mogu napraviti sjajne stvari, ali će najčešće zabadati nos u posao onog drugog. Oboje su tvrdoglavi pa će svoje razmirice rješavati glasno i burno. No istovremeno su vrlo odani svojim bližnjima pa će njihove spone biti čvrste.

VODENI ZNAKOVI

Rak i Bik

Slični su po nekoliko osobina kao što su duboke emocije i želja za sigurnošću i udobnošću. Nagonski se razumiju i izgrađuju čvrste spone. Međusobno se štite, a stariji shvaća brigu o mlađemu kao svoju odgovornost. Oboje su pouzdani i povjerljivi pa rijetko prave probleme kad su sami kod kuće. Potencijalne točke sukoba su natjecanje za roditeljsku pažnju te za materijalna dobra.

Škorpion i Bik

Ovdje je riječ o kombinaciji dvaju najtvrdoglavijih znakova u zodijaku. No slagat će se iznenađujuće dobro. Svađe će biti intenzivne, ali neće prerastati u fizički sukob. Bik će biti sklon rijetkim, ali burnim ispadima bijesa, dok će se Škorpion služiti sitnim podvalama. Kada odrastu, oboje će njegovati odnos pun poštovanja.

Ribe i Bik

Zahvaljujući miroljubivoj naravi, dobro se slažu, no to ne znači da među njima ne mogu izbiti trzavice. Bik povlači granicu između sebe i okoline dok Riba žudi za povezivanjem. Ona će ponekad nesmotreno zakoračiti na njegov teritorij, na što će on odgovoriti sebično i svadljivo. Nesuglasice neće trajati dugo niti će biti burne pa njihov odnos neće doći u pitanje.