GLAZBENIK NA IZBORIMA

Jurica Popović: Udri, Božo, samo živo, živo!

11.11.2015 u 11:45

Bionic
Reading

Nakon uspješnog prolaska stranke Most u kojoj je bio nositelj liste u 11. izbornoj jedinici, Jurica Popović, glazbenik i životni partner dizajnerice Matije Vuice, prokomentirao nam je rezultate izbora te otkrio što za njega znači politika

Kako komentirate rezultate izbora na kojima je vaša opcija osvojila čak 19 mandata?
Nije me iznenadila ta brojka jer sam ja predviđao 20 mandata. Pogriješio sam za jedan i to onaj moj neosvojeni iz dijaspore. (smijeh) Hrabro sam se borio i na kraju podlegao kao Nikola Šubić Zrinski pod Sigetom. Ipak sam postigao dobar rezultat s obzirom na to da sam pet do dvanaest krenuo u medijsku kampanju, i to potpuno sam protiv stroja koji je dobro posložen i podmazan preko dvadeset godina. Doslovce sam je odradio u papučama ispred računala putem interneta, bez i jedne kune.

Iako vi osobno niste ušli u parlament, kakav rasplet situacije očekujete? Što vi mislite hoće li se vaše kolege iz Mosta prikloniti SDP-u ili HDZ-u? Ili možda očekujete neku treću verziju raspleta?
Razumijem svačije strepnje i to je dobar pokazatelj, znači da je ljudima stalo. Dosadašnje nas je iskustvo 'opržilo', zato narod puše i na hladno. U svakom slučaju bolje je biti oprezan, nego naivno euforičan. Što se tiče mog mišljenja, nisam za to da se pojedinačno i ishitreno iznose stavovi, bez obzira što su osobni, jer to samo zbunjuje ljude i može naštetiti cjelokupnoj ideji. Mogu nadodati da su mnogi dobronamjerni ljudi snaga koja se probudila i preuzela stvar u svoje ruke. Kad bi svatko na svojoj razini ostao aktivan u borbi protiv lošeg, onda bi bilo puno lakše spriječiti lovce u mutnom, pa i u Mostu nezavisnih lista.

Hoćete li se nastaviti baviti politikom?

To je vrlo zahtjevan i naporan posao koji traži cijeloga čovjeka, a ja ipak volim stvaranje svoje glazbe, tako da ne bi bilo u redu raditi nešto polovično i neozbiljno što ne znači da to ne bih i znao raditi na dostojnoj razini. Vrijeme će pokazati što mi je činiti u vezi politike. Često se mistificira uloga političara kao i nogometnog trenera kako bi se odvratilo ljude od tih uloga. Stvar je jednostavna, ako vam ruke nisu bile u pekmezu i ako imate zrno soli, odaberete dobar tim, a korekcije radite u hodu. Duboko vjerujem u Božu Petrova, a on će znati najbolje što mu je činiti. Udri, Božo, samo živo, živo!


Matija Vuica, Jurica Popović i Božo Petrov