NAGRADNJAČA

Jura Stublić u Tvornici kulture

11.12.2013 u 12:01

Bionic
Reading

Legendarni Jura Stublić i njegova grupa Film nastupit će 14. prosinca 2013. u Velikom pogonu Tvornice kulture, a mi smo za svoje čitatelje pripremili 4x2 ulaznice.

Čak i glazbenim laicima ime i pjesme Jure Stublića itekako su poznati. Jedan od najpoznatijih skladatelja i vokala ovih prostora na sceni je prisutan od sredine 70-ih godina kada je s prijateljima Branimirom Štulićem i Darkom Rundekom po Zagrebu održavao prve koncerte i odlučio se ozbiljnije baviti glazbom.

Prvi bend kojeg je oformio nosio je ime Šporko šalaporko i njegove žaluzine, ali su ga, srećom, skratili na puno pamtljivije i, na kraju krajeva, legendarno – Film. Film su se jako brzo probili na tada rastućoj punk/novovalnoj sceni i uhvatili status koncertne atrakcije s karizmatičnim, nepredvidljivim, divljim vokalom koji je u pjesme sjajno znao uloviti mladalački duh onog vremena. Već prvi singl 'Kad si mlad / Zajedno' objavljen 1980. zajedno s klasikom 'Neprilagođen' donijeli su im veliku popularnost i utrli put prema debi albumu 'Novo!Novo!Novo! Još jučer samo na filmu a sada i u vašoj glavi'. Do sredine 80-ih Film su objavili još tri kultna studijska albuma ('Zona sumraka', 'Signali u noći' i 'Sva čuda svijeta') te 15-minutni live mini LP 'Film u Kulušiću – Live' koji se smatra jednim od najboljih koncertnih snimaka u povijesti naše glazbene scene. Nakon albuma 'Signali u noći' u grupi dolazi do brojnih promjena, od samog imena (tada se zovu Jura Stublić i Film) do postave, a do kraja tog burnog desetljeća objavili su još dva odlična albuma 'Sunce sja!' i 'Zemlja sreće' na kojem su, između ostalih svirali Vlatko Stefanovski, Laza Ristovski i Massimo Savić.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Srđan Vuković
Anita Štajdohar
Vjekoslav Vestemar
Marija Pavelić