POČELO ODBROJAVANJE

Još deset dana do koncerta Whitesnakea u Zagrebu

05.06.2013 u 13:31

Bionic
Reading

Legendarni Whitesnake u zagrebačkom će Domu sportova nastupiti u subotu 15. lipnja

Bend je početkom svibnja krenuo na turneju, a nakon prvog dijela turneje s nizom rasprodanih koncerta u Japanu dolazi na europsko tlo. U Engleskoj su tako oduševili zajedničkim žestokim nastupom s bendovima Journey i Thunder.

Dosadašnje recenzije koncerata su izvrsne, a članovi benda gotovo svakodnevno na službenim stranicama, ali i na osobnim društvenim mrežama, objavljuju zanimljivosti i fotografije s turneje. 

Do zagrebačkog nastupa dijeli nas još manje od dva tjedna tijekom kojih će Whitesnake posjetiti još pet gradova: Stockholm, Helsinki, Peterburg, Moskvu i Beograd. Na pozornici Doma sportova zasvirat će u subotu 15. lipnja! Dan nakon Zagreba slijedi koncert u Bratislavi.

Whitesnake je imao česte promjene postave. Nakon što je Brian Tichy napustio grupu, od početka ovogodišnje turneje na bubnjarskoj stolici je ponovno Tommy Aldrige. On je svirao već dva puta u Whitesnakeu, i to u značajnim vremenskim periodima koji su obilježili karijeru benda, od 1987. do 1989. godine te od 2002. do 2007. godine. Može se reći da Whitesnake dolazi u Zagreb s jednom od najjačih postava dosad: pjevač (i pokretačka snaga) David Coverdale, vrhunski gitaristi Doug Aldrich i Reb Beach, koji se sjajno nadopunjuju, Michael Devin na basu stvara čvrst zvuk te žestoki Tommy Aldridge za bubnjevima.

Kultni hard rokeri imaju i novo live izdanje: Made In Japan (Frontiers Records) izašao je u travnju, a dostupan je u nekoliko verzija: DVD, Deluxe 2CD/DVD, Blue-ray. Album je sniman u Japanu 2011. godine za vrijeme svjetske turneje Forevermore, u sklopu koje su svirali i na Loud Park festivalu u Saitama Super Areni.

Osim toga, na zahtjev fanova članovi Whitesnakea su najavili još jedan dvostruki live album! Tijekom 2011. godine Whitesnake je bio na jednoj od najuspješnijih svjetskih turneja s 96 nastupa u više od 35 država, a svaki nastup su snimali za vlastitu arhivu. S obzirom na to da bi velik broj fanova želio imati i primjerak za svoju kolekciju, David Coverdale i Whitesnake su se odlučili za 'Made In Britain - The World Record' (Frontier Records)' koji će biti dostupan već ove godine - početkom srpnja!

Osnovan davne 1977. godine te vođen legendarnim Coverdaleom, Whitesnake ponosno i zasluženo ima reputaciju jedne od vodećih hard rock grupa. Uspon na sam vrh utvrđen je 1984. godine multiplatinastim albumom 'Slide It In' te 1987. godine istoimenim megaalbumom 'Whitesnake', na kojem se nalazi nekoliko hitova koji su bili među prvih 10 na top ljestvicama diljem svijeta, uključujući singlove koji su zauzeli prva mjesta: 'Here I Go Again', 'Is This Love' te nezaboravnu energičnu stvar 'Still Of The Night'.