SLAŽETE LI SE?

Jesu li ovo najgore obrade svih vremena?

04.01.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Neke obrade poznatih hitova toliko su oduševile glazbofile da su postale popularnije od originala, no druge su pak ostale zapamćene kao najgore pjesme svih vremena

Miley Cyrus - Smells Like Teen Spirit
Teen princeza otpjevala je najpoznatiju Nirvaninu stvar i upisala se na neslavnu top-ljestvicu najgorih obrada svih vremena! Grunge, sudeći po Miley, nikako ne leži Disneyjevim mladim snagama. Da to nije bio nimalo uspješan pothvat, svjedoči i podatak da su čitatelji Rolling Stonea 2011. upravo Mileyinu obradu proglasili najgorim coverom u povijesti.Jesu li te kritike bile na mjestu ili su pak preoštre, zaključite sami:



Anastacia i Celine Dion – You Shook Me All Night Long
Slavne glazbenice impresivnih vokalnih mogućnosti primile su se obrade AC/DC-a, međutim to nije dobro završilo. U pokušaju da naprave žensku verziju hita proslavljenih australskih rokera, dame se nisu proslavile. Zaključite i sami!

All Saints – Under The Bridge
Djevojke iz All Saintsa otpjevale su veliki hit Red Hot Chili Peppersa 'Under The Bridge' što je zgrozilo rokere diljem planeta! Premda su bile obećavajući all girl bend, ova glazbena avantura, slažu se mnogi, nije im bila potrebna. Bizarno zvuči da je ta obrada bila na prvom mjestu britanske top-ljestvice, a original nikad nije dogurao do prvih deset u Velikoj Britaniji!

Girls Aloud i The Sugababes – Walk This Way
Cure iz dva ženska britanska pop benda obradile su legendarni hit Aerosmitha. Rezultat se nije nikome svidio. Osim naravno tim mladim pjevačicama...

Mel B – Word Up
Bivša spajsica na svoj je način obradila 'Word Up' (hit benda Cameo), no nije se proslavila. Radije ćemo se odlučiti za dva odlična rock covera ove stvari.

Hilary Duff – My Generation
Kad se pop zvjezdice prihvate obrada rock klasika, to uglavnom ne završi dobro! Bivša disneyjevka otpjevala je 'My Generation' benda The Who, no netko ju je trebao spriječiti da to ne napravi, piše Female First. Daltreyjev vokal kao stvoren je za ovu žestoku rock stvar što se ne može reći glas slatkice Duff.

Attack Attack – I Kissed A Girl
Vrlo čudna obrada velikog hita Katy Perry! Premda su rock obrade lepršavih pop hitova katkad vrlo zabavne, Attack Attack se ovdje nije baš proslavio. Najbolje zaboraviti!

Michael Bolton – Yesterday
Dugokosi glazbenik poznat po sladunjavim hitovima, na svoj je način obradio stvar Beatlesa. Hm, o ovome ne možemo ništa dobro reći.