SRETAN ROĐENDAN!

Jennifer Lopez žali zbog pjevanja vođi Turkmenistana

22.08.2013 u 22:06

Bionic
Reading

Nakon što su je osudili zbog pjevanja diktatoru poznatom po brutalnom režimu, Lopez je sada požalila zbog nastupa

Udruge za ljudska prava opisuju Gurbangulija Berdimuhamedova, vođu Turkmenistana, kao jednog od najokrutnijih vladara na području bivšeg SSSR-a, ali to nije zaustavilo Jennifer Lopez da se uputi u njegovu zemlju i zapjeva mu za rođendan. Doduše, kako piše AP, njezin glasnogovornik objašnjava kako je Lopez nastupila na tulumu koji je organizirao China National Petroleum Corp. te kako se nije radilo o političkom događaju, iako je slavljenik Berdymuhamedov bio nazočan.

'Da je postojalo saznanje o problemima s ljudskim pravima bilo kakve vrste, Jennifer ne bi išla', kaže njezin glasnogovornik, jer je pjevačica poznata po svojoj suradnji na programima Amnesty Internationala u Meksiku.
Ipak, nema vijesti o tome da je Lopez odlučila vratiti ili donirati navodnih 1,4 milijuna dolara koje je zaradila ovim nastupom.

Naravno, ona nije prva koja se susrela s ovakvim problemima – Hilary Swank ispričala se nakon što je 2011. u Čečeniji tulumarila na rođendanu Ramzana Kadirova, optuženog za mučenja i ubojstva političkih protivnika, a Beyonce, Nelly Furtado, 50 Cent, Mariah Carey i Usher zarađivali su milijune pjevajući Muameru Gadafiju.