LJUBAVNO SLJEPILO

Je li ovo jedna od najgorih filmskih rečenica?

30.03.2013 u 16:25

Bionic
Reading

Rečenica 'Zar još pada? Nisam primijetila.' koju izgovara Andie MacDowell u filmu 'Četiri vjenčanja i sprovod' redovito se proglašava za jednu od najgorih filmskih rečenica

U sceni iz filma 'Četiri vjenčanja i sprovod' stojeći na pljusku, potpuno mokri Andie MacDowell i Hugh Grant razgovaraju, a nakon toga Andien lik komentira: 'Zar još pada? Nisam primijetila.'

Upravo je ta rečenica često proglašavana jednom od najgorih u povijesti, a riječ je o filmu iz 1994. godine. Britanski zavodnik kojeg tumači Hugh Grant na kraju filma ostavlja zaručnicu pred oltarom te se u posljednjoj sceni, u kojoj se i nalazi ova najgora rečenica, ljubi s atraktivnom Amerikankom koju tumači McDowell, a za koju je zaključio da je ljubav njegova života, piše Daily Mail.

No glumica Andie McDowell ne slaže se tvrdnjom da je ta rečenica jedna od najgorih filmskih rečenica u povijesti tvrdeći kako je njezin lik u filmu toliko zaljubljen da ni ne primjećuje kako pada kiša.

Danas 54-godišnja glumica kaže kako su gledatelji čak i dva desetljeća nakon filma još opsjednuti tom rečenicom te da planira ponoviti tu rečenicu s prilagođenim sadržajem za svako godišnje doba.

'Ljudi su doista opsjednuti tom rečenicom. Razgovarala sam baš s kćeri o tome i razmišljam da snimim video za svako godišnje doba. Tako ću stati na snijeg i reći 'Zar sniježi? Nisam primijetila', sa suncem - 'Zar sja sunce? Nisam primijetila.' Učinit ću to u svim vremenskim uvjetima. Možda ću čak prići i nepoznatim muškarcima na ulici, držati ih za lice i reći im to', našalila se glumica koja smatra kako je riječ o prekrasnoj sceni.