CANNES FILM FESTIVAL

Jarmusch, Iggy Pop i glumci redatelji

18.05.2014 u 10:00

Bionic
Reading

Russell Crowe prodaje svoj redateljski prvijenac, baš kao i Ryan Gosling, dok Michael Jackson ustaje iz mrtvih u novom dokumentarnom filmu

Kad si Russell Crowe, ne treba ti više od 12 minuta završenog filma da bi ga prodao zainteresiranim kupcima – u Berlinu se govorilo o njegovu radu na redateljskom prvijencu 'The Water Diviner', a u Cannesu je pred punom dvoranom zainteresiranih kupaca odradio kratku prezentaciju ostvarenja svog desetogodišnjeg sna: pošao je stopama ostalih kolega koji su se transformirali u redatelje, od Josepha Gordona-Lewitta do Ryana Goslinga čiji će debi 'Lost River' u utorak biti premijerno prikazan u Cannesu. Čak i Scarlett Johansson postaje redateljica, adaptacijom 'Summer Crossing', prvog romana Trumana Capotea.


S druge strane, neki se glumci vraćaju glumi – kako su devedesete dovoljno daleko da bi postale retro, Luke Perry, zvijezda TV serijala 'Beverly Hills 90210', u filmu Johna Williamsa, redatelja spotova za Radiohead, glumi ostarjelu rock zvijezdu iz devedesetih, koja lažira vlastitu smrt ne bi li izbjegla bankrot. Film se zove 'The Beat Beneath My Feet' i također ga pokušavaju prodati u Cannesu.

Ima tu još retro priča, a među najzanimljivijima jeona da Jim Jarmusch upravo snima dokumentarac o Iggyju Popu i The Stoogesima. Projekt još nema imena, a prvi prodajni ugovori i promotivni koraci bili su rezervirani upravo za ovaj Cannes.

U moru dokumentarnih ponuda našao se i novi dox o Michaelu Jacksonu - autori 'Michael: The Last Photo Shoots' uspjeli su snimiti i prodati dokumentarac o posljednjim poziranjima za magazinske naslovnice u Jacksonovu životu, prepun svjedočanstava njegovih fotografa i stilista. Zanima vas? Da, to sam i mislio.