KINO LIKA

'Ja sam Đavo i gorjet ću u paklu'

01.12.2008 u 15:41

Bionic
Reading

Dalibor Matanić i Damir Karakaš, redatelj i književnik, dali su zajednički intervju pred kamerama naše MAXzone, otvoreno razgovarajući o svemu vezanom uz njihov zajednički projekt, kontroverzni film 'Kino Lika'

Karakaš je još 2001. godine objavio literarni predložak, a Matanić je nakon niza muka koje su svojstvene većini hrvatskih filmova (nedostatak novca kao glavni faktor produkcijskih problema) konačno ove godine zgotovio film 'Kino Lika' i odaslao ga u kino dvorane po Hrvatskoj. S reklamnom kampanjom koja je digla puno prašine.

O svemu tome popričali smo s obojicom – Damir Karakaš objasnio je koliko je zadovoljan filmskom verzijom svog djela, kako je prošla premijera samog filma u Lici te kako su ga primili njegovi Ličani. Pričalo se i o tome kako se snašao u jednoj od uloga u filmu te koliko mu nedostaje scena seksa koju je snimio, ali koja je na kraju izrezana iz finalne minutaže.

Matanić je otkrio niz detalja vezanih uz snimanje filma, ali i objasnio cijelu kampanju s kontroverznim plakatima koja je izazvala burnu reakciju jednog dijela javnosti (prije svega crkve) te otkrio što bi ponio na pusti otok kad bi se tamo morao izolirati s don Kaćunkom.

Sve to i puno više u video intervjuu – ne propustite ga pogledati ovdje: