KONCERTNI SPEKTAKL NA POLJUDU

Izvrsna prodaja ulaznica za 'The Wall'

23.11.2012 u 13:20

Bionic
Reading

Uzevši u obzir da do koncerta na splitskom Poljudu ima više od pola godine, prodaja ulaznica za spektakularni The Wall Rogera Watersa je izvrsna. U prvih tjedan dana prodano je oko 4.000 ulaznica. Ljubitelji Pink Floyda i The Walla nisu samo fanovi, već istinski štovatelji lika i djela Rogera Watersa

Sudeći prema dosadašnjim uspjesima tokom prošle turneje, ali i prema rasprodanom koncertu u Areni Zagreb prošle godine, za očekivati je da će i ovaj koncert oduševiti sve prisutne koji na vrijeme nabave svoje ulaznice.

Hrvatska ima veliku čast i priliku da vidi ovakav spektakl drugi put – 23. srpnja iduće godine na Poljudu u Splitu! Ukoliko netko nije uspio vidjeti remek-djelo Rogera Watersa - ovo je prilika koja se ne propušta. Oni koji su vidjeli - znaju da će doći po još.

The Wall se dokazao kao jedna od najuspješnijih turneja u posljednje tri godine na temelju godišnjih izvješća specijaliziranih časopisa Pollstar i Billboard. The Wall je izveden 192 puta ispred 3,3 milijuna ljudi u 28 država

Foršpan turneje Rogera Watersa

Ovaj spektakl ruši rekorde u svim dijelovima svijeta - srušio je rekord po posjećenosti u Južnoj Americi uključivši rekordnih 15 stadionskih koncerata u Čileu, Brazilu i Argentini ispred više od 750.000 fanova. To je najveći broj ikad odsviranih stadionskih koncerta nekog stranog izvođača u Južnoj Americi. S devet rasprodanih koncerata na stadionu River Plate u Buenos Airesu oboren je rekord koji su do tada držali Rolling Stones s pet rasprodanih koncerata na istom stadionu. Također, na tom dijelu turneje rasprodano je 15 koncerata u Australiji i Novom Zelandu. Europski dio turneje pokazao se još uspješnijim!

Čak dva puta zaredom, 2011. i 2012. godine, na Pollstarovoj dodjeli nagrada Rogeru Watersu je za njegovo remek-djelo dodijeljena nagrada za najkreativniju produkciju

Među brojnim osvojenim nagradama i priznanjima, najnovija nagrada za The Wall stigla je početkom ovog mjeseca na njujorškoj dodjeli Billboardovih nagrada gdje je osvojio Top Tour Award. Turneja 'The Wall live' Rogera Watersa je proglašena turnejom koja je u 2012. godini ostvarila najveći prihod.

The Wall je jedan od najprodavanijih i najutjecajnijih albuma u rock povijesti, čiji je svakako najpoznatiji singl 'Another Brick in the Wall', a po kojemu je i Allan Parker snimio film s Bobom Geldofom u glavnoj ulozi. The Wall je najveći projekt Pink Floyda i Rogera Watersa koji hrvatska publika ima prilike vidjeti 23. srpnja i vjerojatno nikada više!