PRVA DAMA ŠLAGERA

Izašao novi album Gabi Novak

01.12.2009 u 12:13

Bionic
Reading

Izašao je novi album Gabi Novak, 'In concert Jazzarella ZKM 2009'. Riječ je o audio zapisu svega što se događalo na pozornici ZKM-a u sklopu festivala Jazzarella koji je Gabi proljetos imala čast otvoriti

Tada je Gabi, uz pratnju glazbenika The Jazz All Star Ensemble (Ante Gelo na gitari, basist Mladen Baraković, tru­bač Davor Križić, saksofonist i flautist Miro Kadoić, bu­bnjar Kruno Levačić te na klaviru, naravno, sin Matija Dedić), predstavila velike jazz klasike 'My Funny Valentine', 'Misty' 'Moonlight in Vermont' 'Someone to Watch Over Me' na svoj način, dok je svoje najpoznatije hitove 'Ono sve što znaš o meni', 'Kuća za ptice', 'Pjesma je bila život moj' 'Pamtimsamo sretne dane', 'Ni ti ni ja' predstavila u sasvim novom, jazz aranžmanu.

Pjesma 'Ni ti ni ja' odabrana je da bude najavni singl novog albuma. Arsenov hit Gabi je otpjevala u intimnoj, jazz varijanti, na oduševljenje mnogih.

'Jazz dopušta improvizaciju i pruža osjećaj slobode, što svakom glazbeniku predstavlja velik izazov, ali budi i veliku privlačnost u samom nastajanju istog', kazala je Gabi.