NOVO TELEVIZIJSKO LICE

Ivana Tomić otkrila kako se nosi sa slavom

05.02.2015 u 10:59

Bionic
Reading

Novo lice večernjih Vijesti Nove TV 30-godišnja je Ivana Tomić za koju kolege imaju samo riječi hvale, a nakon njezine voditeljske premijere pohvalama su se pridružili i brojni gledatelji

Ivana je svojim samouvjerenim nastupom privukla i našu pažnju, a da je riječ o osobi koja osjeća veliku strast prema poslu, govori i činjenica da se unatoč novoj, voditeljskoj ulozi ne odriče reporterskog rada na terenu. Ivana je mama troipolgodišnjeg sina Luke, rođena je u Tihaljini kod Gruda, a u Zadru je studirala francuski jezik i filozofiju. Samo za tportal.hr otkriva kako se osjećala kad je prvi put sjela u studio vodećeg informativnog programa u zemlji i čija joj je čestitka nakon premijere najviše značila.

Tko Vam je među prvima čestitao na uspješno odrađenim Večernjim vijestima?
Prvi su bili kolege u redakciji koji su me izgrlili čim su Večernje vijesti završile! Među njima je bila urednica Ksenija Kardum, kao i fonetičarka Gabrijela koja je imala možda i veću tremu od mene. Prvi telefonski poziv stigao je od Ive Gačić i kad mi je ona rekla da je jako ponosna na mene, pao mi je kamen sa srca! Ipak je ona ta koja mi je dala povjerenje i čije mi je profesionalno mišljenje i najvažnije.

Mnogi gledatelji imaju samo pozitivne komentare - od glasa do stasa. Osjećate li već neki teret slave na svojim leđima?
Ne, osjećam veliku odgovornost. Jer ovaj posao ne radim zbog tobožnje slave niti ga želim tek odrađivati. Želim i dalje učiti, napredovati, uvijek davati sve od sebe. Znate koja je formula u ostajanju čvrstim nogama zemlji? Imati široku sliku - kad sam sjedala u voditeljsku stolicu, bila sam svjesna da od tog trenutka predstavljam vodeći informativni program u zemlji. Naša vjerodostojnost, povjerenje koje imamo kod gledatelja, činjenica da je taj tim već šestu godinu broj jedan – to je puno veći i ljepši teret od slave koju ekran može donijeti. Onaj tko ovaj posao radi samo zbog slave, ne može ga dobro raditi.

Je li Vas strah gafova u eteru?
U programu uživo sve je moguće, ali ne osjećam veliki strah zbog toga.

Kako je došlo do toga da upravo Vi postanete novo lice Večernjih vijesti?

Od samog dolaska na Novu TV sve se nekako lijepo poklopilo. Definitivno je prekretnica bila prelazak u informativni program, a kad se ukazala prilika, dala sam sve od sebe da opravdam povjerenje koje sam dobila. Ovo je najveći izazov moje karijere i jako se veselim toj odgovornosti!

Tko Vam je od kolega dao najbolji savjet?
Puno kolega mi je dalo korisne savjete – od kolega novinara, realizatora, fonetičarke… Ali najviše su mi koristili savjeti, iskustva i znanje naših voditelja i Ive Gačić.


Koju priču još niste napravili, a voljeli biste jednog dana?
Moj novinarski nerv najviše se probudi kad radim teme iz zdravstva pa bih voljela u tom smjeru i dalje raditi. Sigurno ću nastaviti seriju priloga iz Klaićeve bolnice, jer iako je dobivanjem novih prostorija za Odjel fizikalne terapije jedan problem njihovih pacijenata riješen, još puno problema ostaje. Htjela bih nastaviti i niz priloga u kojima predstavljamo rad naših liječnika koji su u svom poslu u samom svjetskom vrhu, koji rade fantastične stvari, a o tome se malo zna.

Majka ste troipolgodišnjeg sinčića. Gleda li Luka mamu na ekranu?
Gleda, to mu je jako zabavno.

Što je suprug komentirao kad ste stigli kući?
Od početka mi je govorio da će sigurno sve odlično proći i bio je sretan i ponosan.

Je li Vam teško uskladiti obiteljski život sa stresnim novinarskim poslom?
Novinari nemaju radno vrijeme - to je poziv, a ne posao, pa usklađivanje zna biti pravi izazov. Da nema supruga, sigurno bi mi bilo puno teže. Ipak, u ovoj situaciji u kojoj puno ljudi uopće nema posao, bilo bi nepravedno žaliti se na bilo što pa se trudim to imati na umu.

Biste li voljeli imati još djece?
Naš je plan nikome ne otkriti naš plan.