SVESTRANA PJEVAČICA

Ivana Banfić organizira koncert za Svetog Nikolu

28.11.2015 u 20:52

Bionic
Reading

Glazbena Kuća Banfić, suvremena škola pjevanja za djecu i mlade pjevačice Ivane Banfić u suradnji s gradom Velika Gorica i Pučkim otvorenim učilištem, na dan sv. Nikole organiziraju koncert. Pjevačica nam je otkrila koliko njoj i njezinom šestogodišnjem sinu Janu znači taj blagdan

Koncert nazvan 'Stotinu raspjevanih dječjih grla' na Svetog Nikolu, 6. prosinca počastit će pjesmom i prigodnim programom sve mališane, ali i odrasle velikim u 17 sati u dvorani POUVG Velika Gorica. Na njemu će sudjelovati polaznici škole pjevanja Glazbena kuća Banfić, predškolska skupina dječjeg vrtića Velika Gorica, predškolska skupina s posebnim programom ranog učenja stranog jezika dječjeg vrtića Velika Gorica, Vis Emanuel, Ritam Ulice, Neven Banfić, Ivica Banfić i Ivana Banfić.

Na tom posebno veselom događaju djeca će pjevati prigodne poznate božićne pjesme i popularne domaće i strane hitove, nakon čega će i sam sveti Nikola podijeliti darove djeci koja su nastupala.

'Ideja je došla sama. Meni kad sam bila dijete puno je značio blagdan svetog Nikole, jako sam se veselila i jedva sam čekala da dođe taj dan da mogu očistiti svoje čizmice i staviti ih u prozor. I drugo jutro se probuditi, prva i pogledati jesam li dobila poklone ili šibu. Dobila bi jedno i drugo. (smijeh) Tako da sam u suradnji s Gradom Velika Gorica i Pučkim otvorenim učilištem krenula u tu priču 'Stotinu dječjih glasova za Svetog Nikolu'', ispričala nam je Ivana Banfić.

Voljela bi, kaže, da to bude tradicionalno svake godine na dan sv. Nikole kako bi djeca mogla pokazati što su naučila pjevati tijekom godine i da to bude baš njihov dan.
'To bi bio njihov poklon svojoj obitelji i prijateljima', objasnila je. Svoje glazbeno iskustvo, stečeno tijekom 30 godina karijere, željela je podijeliti sa svima koji žele naučiti pjevati pa je u kolovozu okupila tim profesionalaca, diplomiranih akademski školovanih pedagoga i profesora i otvorila Glazbenu kuću Banfić.

Njezin šestogodišnji sin Jan posebno se veseli sv. Nikoli.
'Jedva čeka da vidi što će dobiti. Pitala sam ga, a kako sveti Nikola zna što si on želi od darova, možda bi mu trebao napisati neko pismo... A on mi je odgovorio: Mama, ne trebam mu pisati pismo, on čita moje misli', ispričala je kroz smijeh pjevačica.