SUPRUGA RUKOMETAŠA

Iva Alilović: Nekad požalim što Mirko igra za reprezentaciju

29.01.2016 u 13:56

Bionic
Reading

Spektakularna pobjeda naše rukometne reprezentacije protiv domaćina Poljske upisala se u povijest, a o nevjerojatnih četrnaest golova razlike još uvijek se govori. Kauboje danas očekuje polufinale u kojem će odmjeriti snage sa Španjolskom, a jedna od najvatrenijih navijačica bit će i Iva Alilović, supruga našeg vratara Mirka

Iako je dosad gledala utakmice iz Hrvatske, nakon velike pobjede nad Poljskom Iva nije dvojila ni trenutka i odmah je odlučila otputovati u Poljsku kako bi bila uz supruga Mirka u važnim trenucima njegove karijere.

'Ponosna sam što je moj suprug u reprezentaciji Hrvatske, ali isto tako često požalim jer je izložen nepravednim osudama i ružnim komentarima. Kada reprezentacija izgubi utakmicu, uglavnom su sve ružne kritike upućene upravo Mirku, kao da je on jedini i glavni krivac. Naravno da te kritike upućuju oni koji nemaju nikakvu vezu s rukometom i koji očito nisu upoznati s njegovom karijerom. Mirko svoju kvalitetu svakodnevno dokazuje u svom matičnom klubu Veszpremu. S reprezentacijom je dosad osvojio šest medalja, od toga jednu olimpijsku, a tek mu je 30 godina i karijera je ispred njega. Ponekad mi uistinu bude žao što je u reprezentaciji jer mislim da bi puno korisnije bilo da smo kao obitelj na okupu i da je on sa svojom djecom kojoj jako nedostaje zbog mnogobrojnih izbivanja i putovanja. Bit ću danas uz njega, kakav god ishod bio', rekla nam je Iva.


Iva prati supruga na gotovo svim utakmicama

Supružnici su u braku već pet godina i ponosni su roditelji dvojice sinova - četverogodišnjeg Ivana i dvogodišnjeg Mate - a oni, baš poput mame, vjerno bodre i navijaju za svog tatu kad god izađe na rukometni teren.