'ZVIZDAN' JE KRIV ZA SVE

Ispunilo se proročanstvo našeg slavnog glumca

17.04.2015 u 11:36

Bionic
Reading

Prije 13 godina u srednjoj školi jedan od trenutačno najzaposlenijih hrvatskih glumaca, Splićanin Slavko Sobin, obećao je svima kako će ga kad-tad moći vidjeti na velikom platnu u Cannesu. Jučer se ispostavilo da će se ispuniti njegovo proročanstvo

Splitski glumac Slavko Sobin ne vidi prepreke na svom glumačkom putu, a energijom i entuzijazmom ruši svaku predrasudu. Jedan je, kaže, od sretnika kojima je redatelj Dalibor Matanić dao šansu u svom najnovijem filmu 'Zvizdan', čija će se svečana premijera održati na festivalu u Cannesu u svibnju. A za Sobina taj je uspjeh jedno malo ispunjeno proročanstvo.

'Na ekskurziji u četvrtom srednje kladio sam se s Dašom Sinanović da ću za 10 godina biti na platnu u Cannesu. Prošlo je 13, ali nije mi se žurilo. Bravo svi!', napisao je Splićanin jučer na svom Facebooku nakon što je objavljena vijest o Matanićevom ulasku u filmsku Ligu prvaka.

'Matanić je sjajan i puno je riskirao što nam je svima povjerio uloge jer je nekima to bio prvi put na filmu i na tome sam mu istinski zahvalan. Goran Marković i Tihana Lazović nose film te mislim da će osvojiti svijet, ali biti bilo koliki dio ovog stvaranja povijesti je izvan pameti', kaže Slavko, a u filmu, kao i ostali glavni junaci, igra dvije uloge.

'Jedva čekam da ljudi vide film i odlične glumce, a posebno moram istaknuti Stipu Radoju, po meni najboljeg glumca koji se pojavio u zadnjih deset godina', otkriva Splićanin, dodajući da nakon 'Crnog-bijelog svijeta' snima novu seriju 'Patrola na cesti'. A koliko mu znači to što je dobio priliku glumiti s kolegicom Darijom Lorenci u tom projektu, opisao je riječima: 'Otprilike kao da glumim s Jackom Nicholsonom.'

https://www.youtube.com/watch?v=pcWDMgipJ78