MASSIMO

'Inzistirao sam da se Arsenu napravi spomenik'

26.08.2015 u 20:26

Bionic
Reading

Massimo će ovo ljeto pamtiti po smrti Arsena Dedića. Prvi svoj veći koncert nakon te tužne vijesti, zbog koje je odgodio nedavni nastup na varaždinskom Špancirfestu, imat će ovog vikenda u Dubrovniku

'U glazbenom smislu, moj bend i ja predstavit ćemo najbolje pjesme s novog albuma '1 dan ljubavi' i najinteresantnije iz karijere koja traje preko 30 godina. Mišljenja sam da u takvom impozantnom ambijentu, kao što je Lokrum, jednostavno ne treba previše filozofirati, nego samo treba iznijeti emociju', kaže Massimo.

Glazbeniku podjednako leže nastupi u manjim, intimnijim, i većim prostorima. 'Mali prostori dragi su mi zbog neposrednog kontakta, a veliki jer dobivam mogućnost produkcijski podići ljestvicu svojih koncerata', pojasnio je.

Nažalost, ne stiže na koncerte drugih domaćih izvođača. Ide, kaže, samo na koncerte izvođača od kojih može naučiti nešto, a voli poslušati sve. 'Sviđa mi se napredak koji je napravio Bruno Mars, a volim i eksperimente meni uvijek dragog Davida Bowieja', otkrio je.

Najbolje godine u kojima je nastajala glazba smatra - 18. stoljeće. 'Od 20. stoljeća trebalo bi izdvojiti Ravela, Bartoka, Milesa Davisa, Stravinskog i Princea', kaže.

Ovo ljeto pamtit će po smrti Arsena Dedića. 'Istovremeno bih ga želio i zapamtiti i zaboraviti. Nema koncerta na kojem nisam inzistirao na tome da se Arsenu za života napravi spomenik, a itekako ga je zaslužio. Zašto ne bi priznati umjetnik uživao malo i u svom egu, pogotovo pred kraj života? Siguran sam da će sada mnogi govoriti kako su imali fantastičan odnos s Arsenom, ali znam da ću ja biti tu za one koji ostaju. Gabi sigurno ima velik krug obitelji i prijatelja koji će se brinuti o njoj, ali potrudit ću se da uvijek budem tu za nju', ističe Massimo. Ove subote će imati koncert u sklopu manifestacije 'Lokrumske večeri – glazba kraj mora', prvi nakon Arsenove smrti, zbog čega je odgodio nastup na Špancirfestu.

'Čim se vratim u Zagreb, imam dogovoreno snimanje s Matijom Dedićem. Neizmjerno sam počašćen time što me Matija pozvao da zajedno snimamo, jer znam koliko mu je teško u ovom trenutku. Nastojat ćemo, uz fantastične glazbenike, dočarati sve ono što osjećamo u posljednje vrijeme. Napokon ćemo Matija i ja zabilježiti našu suradnju za budućnost', otkrio je.