'CRNA MUNJA'

I Rusija ima svoga superheroja

05.01.2010 u 17:07

Bionic
Reading

Novi veliki hit lokalne proizvodnje u ruskim kinima priča je o studentu koji se bori protiv zločina u letećem automobilu

'Crna munja' (Čornaja molnija, na engleskom Black Lightning) novi je blockbuster domaće proizvodnje u Rusiji, gdje se počeo prikazivati na Staru godinu. Sa zaradom nešto manjom od osam milijuna dolara u prva četiri dana prikazivanja film bi uvjerljivo zasjeo na prvo mjesto ruske top liste da nema (pre)žestoku konkurenciju u vidu holivudskog megahita 'Avatar'.

Foršpan 'Crna munja'


Producent filma je najuspješniji suvremeni ruski filmaš Timur Bekmambetov, najpoznatiji po svome holivudskom debiju 'Tražen' s Angelinom Jolie, koji je 'Crnu munju' opisao kao 'ruski odgovor na Transformere i Batmana'. Junak filma je Dima, sramežljivi moskovski student koji od oca dobiva na poklon stari model volge, koji može letjeti. Dima uskoro postaje borac protiv zločina te postaje poznat kao – Crna munja. Vrlo brzo očekuju ga itekako veliki izazovi.
Film je navodno realiziran s budžetom od osam milijuna dolara, sufinancirao ga je holivudski studio Universal, a redatelj je Aleksandr Vojtinskij.