NATJEČAJ ZA FILMAŠE

I ove godine 'doFuraj svoj film'!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.04.2011 09:32
  • Objavljeno 15.04.2011 u 09:32
dofuraj svoj film

dofuraj svoj film

Izvor: Promo fotografije / Autor: Pula film festival

Festival igranog filma u Puli proglasio je otvorenim osmi po redu natječaj amaterskog filma 'doFuraj svoj film', koji se odvija u sklopu Festivala igranog filma u Puli u srpnju ove godine

Natječaj je otvoren do 15. lipnja 2011. te se mogu prijaviti svi zainteresirani koji imaju uradak u trajanju od pet sekundi do tri minute. Prijavljeni filmovi bit će prikazani u sklopu 58. Festivala igranog filma u Puli, koji se ove godine održava od 9. do 23. srpnja 2011. godine.

'doFuraj svoj film' revija je kratkog amaterskog filma koji se već osmu godinu zaredom odvija kao jedan od programa Festivala igranog filma u Puli. Kao revija kratkog amaterskog filma potiče mlade, možda još neafirmirane umjetnike, da iskažu svoj talent omogućujući im platformu za izlaganje i daljnju promociju uradaka. Zbog toga ne postoji ulazna naknada za sudjelovanje u natječaju. U sedam godina postojanje na reviji kratkog amaterskog filma sudjelovalo je 187 filmova i 155 autora što potvrđuje kvalitetu i aktualnost samog programa.

Na natječaj se mogu prijaviti svi zainteresirani s uratkom u trajanju od pet sekundi do tri minute u formatu avi. Film može i ne mora biti montiran, a jedan autor može sudjelovati s najviše dva filmska uratka. Filmovi uvršteni u natjecateljski program natječu se za nagrade: Najbolji film (ili najbolja ideja) po glasovima žirija i Najbolji film po glasovima publike. O najboljem filmu odlučuje žiri sastavljen od organizatora.

Najbolji film po glasovima publike odabiru posjetitelji na adresi www.pulafilmfestival.hr online glasovanjem. Glasovanje publike moguće je u razdoblju od 5. do 18. srpnja, a dodjela nagrade žirija bit će sastavni dio završne ceremonije dodjele nagrada Festivala igranog filma u Puli. Da biste mogli sudjelovati u natječaju doFuraj svoj film, potrebno je do 15. lipnja 2011. poslati uradak poštom na adresu festivala uz potpisanu prijavnicu.

Svetlana Barać, voditeljica revije doFuraj svoj film, objasnila je svrhu održavanja ovakve manifestacije: 'Revijom kratkog amaterskog filma kakav je i doFuraj svoj film nastojimo potaknuti u što većem broju mladih, ali ne samo mladih ljudi, zainteresiranost za filmsku umjetnost, na neki način regrutirati ih za film. U ovoj našoj reviji naglasak nije toliko na tehnici ili kvaliteti sredstava snimanja, već na samoj akciji ili motivaciji koja pokreće autora, ideja jest ono što vrednujemo. Kvalitetne ideje ponekad se jednostavno dogode, a ako ih primijetimo i posvetimo pozornost možda su i početak nekog filmskog scenarija. Ono što mi je kroz sve ove godine zadivljujuće pored filmskih uradaka koje zaprimamo, jesu i autori tih uradaka, posebno njihova individualnost i različitost, a opet svi okupljeni na jednom mjestu, mjestu nastanka filmske umjetnosti.'

Prošlogodišnji pobjednik revije doFuraj svoj fim jest film 'Transmocije' autora Sendi Salamani, Marka Čabova, Bruna Marina i Petera Bohte iz Zagreba, koji možete među pogledati na linku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi