METALFEST 2012. U ZADRU

Hypocrisy, Blind Guardian, Kreator i Ensiferum prvi potvrđeni bendovi

02.09.2011 u 09:17

Bionic
Reading

Švedski death metal bend Hypocrisy, njemačka thrash metal legenda Kreator, kojima će, kao i bendu Hypocrisy, nastupi na Metalfest open Air festivalima biti ekskluzivni festivalski nastupi u 2012. godini, heavy-power metalci Blind Guardian te finski folk-metalci Ensiferum, prva su četiri potvrđena benda za premijerno izdanje hrvatskog Metalfesta, koji će se od 2. do 5. lipnja 2012. održati na poluotoku Puntamika u Zadru

Metalfest je u kratko vrijeme u europskim krugovima postao festivalska metal institucija, koja se ove godine održavala u pet različitih zemalja, a zbog iznimnog interesa, u 2012. održat će se devet edicija Metalfesta u osam europskih zemalja, među kojima će hrvatsko biti premijerno, a ujedno i jedini europski Open Air festival koji će se održati na morskoj obali. Festival će u četiri dana ugostiti osamdesetak bendova sa svih strana svijeta, a uz velika metal imena, prigodu za afirmaciju dobit će bendovi iz Hrvatske i regije.

Bendovi će se potvrđivati na tjednoj bazi, a već sada možemo najaviti još velikih metal imena, mnogima vjerojatno veća i zanimljivija od potvrđenih Hypocrisy, Blind Guardian, Kreator i Ensiferum. O njima kada za to dođe vrijeme.

Ulaznice za festival u prodaju kreću od ponoći 1. listopada, a fan pack će se moći kupiti isključivo preko www.hr.metalfest.eu. Fan pack, koji cijenom od 349 kuna + pretpodajna naknada nudi ulaznicu za sva četiri dana plus Metalfest majicu u ograničenim količinama, dostupan će biti u samo 1.000 primjeraka za najbrže kupce. Jednako tako, ulaznica za četiri dana, po ekskluzivnoj cijeni od 299 kuna, u prodaji će biti od 1. listopada.