ZA POMOĆ MLADIMA

Humanitarni Wine&Cheese Party uz pijanista Berlinske filharmonije

16.03.2010 u 12:54

Bionic
Reading

Humanitarna večer za pomoć dvjema mladim osobama u teškoj situaciji, koju organizira Rotaract klub Zagreb, održat će se 23. travnja u 19 sati u prostorima Gliptoteke

Humanitarna večer zamišljena je kao Wine&Cheese Party uz pijanista Berlinske filharmonije Andreasa Koutropoulosa i glazbeni sastav Jewsers te izložbu 'Dijalog različitosti' umjetnika Oskara Kogoja i Nenada Fabijanića. Cilj ovoga projekta jest pomoć dvjema mladim osobama i njihovim obiteljima u iznimno teškim životnim situacijama.

Željko Jurić
je osamnaestogodišnji mladić koji je zbog obiteljskih neprilika, zajedno s mlađom sestrom, dan u udomiteljstvo. Nakon završetka školovanja za stolara vraća se u obiteljski dom gdje unatoč želji za napretkom nema uvjeta za normalan život. Prikupljenim sredstvima omogućit će se obnova kuće u kojoj živi zajedno sa svojom majkom i bakom te stvoriti uvjeti da im se pridruži i Željkova mlađa sestra.

Ivana Štabi je šesnaestogodišnja djevojka koja ima rijetku bolest degeneracije kostiju poznatu kao Blountova bolest. Kosti njezine noge krive se u oblik slova O i lome u potkoljenici. Ivana ima teži oblik. Bolest je zasad pogodila lijevu nogu, ali doktori su procijenili da će uskoro zahvatiti i desnu. U pet godina bila je na devet operacija zbog kojih neke dijelove noge ni ne osjeća. Uskoro ide na novu operaciju nakon koje je očekuje dug i skup oporavak. Ivana, kao i Željko, sa svojim također bolesnima majkom i ujakom živi u teškim uvjetima koji se ovom akcijom žele učiniti prihvatljivima.