NAGRADNJAČA

Hrvatske dive u Klovićevim dvorima i Opatiji

10.07.2012 u 10:45

Bionic
Reading

Gabi Novak, Radojka Šverko i Tereza Kesovija održat će u utorak, 17. srpnja u Atriju Galerije Klovićevi dvori koncert pod nazivom 'Hrvatske dive'. Dive će nastupiti i u Opatiji 25. srpnja, na ljetnoj pozornici, a tportal.hr poklanja svojim čitateljima dvije ulaznice za oba koncerta.

Gabi Novak, prva je dama hrvatskog šlagera, velika muza i supruga Arsena Dedića. Otkako je krajem pedesetih u Zagrebu sudjelovala na jam sessionu s Louisom Armstrongom i pjevala s Kvartetom Boška Petrovića, nasupala na jazz festivalima na Bledu i surađivala s Herbom Gellerom, Johnom Lewisom, Artom Farmerom, Garyjem Burtonom, Zagrebačkim Jazz Kvartetom i B.P. Conventionom (uključujući vokalnu verziju Prohasnike Intime), Gabi Novak uvijek je podsjećala kako je njezin vokalni stil deriviran iz popularnog jazza na tragu Doris Day, Peggy Lee i Helen Merrill. Dobitnica je nekoliko Porina, uključujući onog za životno djelo.

Radojka Šverko, hrvatska pjevačka diva poznata je po raskošnom volumenu glasa, njegovoj boji i zapaženim nastupima na brojnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Na festivalu u Rio de Janeiru 1971. za izvedbu pjesme Svijet je moj Alfija Kabilja, dobiva priznanje The Most Outstanding Performance i tako postaje prva umjetnica nakon Janis Joplin koja prima to priznanje. Njezin bogat opus vrlo je raznolik i obuhvaća zabavnu glazbu, šlagere, jazz, mjuzikle, filmsku i sakralnu glazbu. Dobitnica je Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Tereza Kesovija, dobitnica Porina za životno djelo, jedina je hrvatska umjetnica koja je čak četiri puta rasprodala koncerte u jednoj od najljepših dvorana na svijetu - pariškoj Olympiji. Nju obožava Hrvatska i Francuska, njoj se kao umjetnici divi cijeli svijet. Među najsretnije trenutke u životu ubraja čestitke velikog Charlija Chaplina za posebnu interpretaciju skladbe This is My Song iz filma Grofica iz Hong Konga za koji je napisao glazbu.

Dvije ulaznice za koncert u Zagrebu 17. srpnja osvojila je Jadranka Krsnik

Dvije ulaznice za koncert u Opatiji 25. srpnja osvojila je Marija Ančić-Lušetić.