PREDUBOKO JE ZAGLIBIO

Hoffman je zbog heroina morao napustiti dom

05.02.2014 u 09:25

Bionic
Reading

Mimi O'Donnell nije izbacila Philipa Seymoura Hoffmana iz zajedničkog stana zbog treće osobe, već da bi zaštitila njihovu djecu od njegove teške ovisnosti

Hoffmanova ovisnost o drogama otišla je toliko daleko da ga je njegova životna partnerica Mimi O'Donnell zamolila da napusti dom kako bi zaštitila njihovo troje djece: desetogodišnjeg Coopera, sedmogodišnju Tallulah i petogodišnjeg Willa.

Philip
je prije tri mjeseca iznajmio stan u blizini njihovog stana, no 'živjeli su zasebne živote', rekao je izvor za New York Post. Upravo u kupaonici tog stana u nedjelju ujutro pronađeno je njegovo mrtvo tijelo sa špricom još uvijek zabijenom u venu. Nakon policijske pretrage u stanu je otkrivena velika količina droge – 70 vrećica droge zvane ace of spades i ace of hearts, fatalne kombinacije heroina i fentanila, jednog od najjačih opioidnih analgetika i narkotika.

Iako se govorkalo da je Philip napustio obiteljski dom zbog preljuba, bliski izvori odbacuju takve kalkulacije. 'Očito je duboko zaglibio u ovisnost o heroinu. A kad ste toliko snažno ovisni o drogi, seks vam je posljednji na pameti. Droga vam je seks', rekao je bliski izvor.

Koliko se Hoffman, koji je 23 godine bio trijezan i čist, duboko navukao na drogu, pokazuju i činjenice da je posljednjih tjedana viđan isključivo pod utjecajem narkotika. Tako je prije leta u Atlantu sate provodio za šankom, pijući, sa stalnim posjetima WC-u te djelujući vrlo čudno. Čim je ušao u avion, 'onesvijestio' se te se nije probudio ni nakon što je avion sletio.


Životna partnerica Mimi O'Donnell posljednji put ga je vidjela na ulici u subotu popodne. Kako je rekla policiji, bio je pod utjecajem droge, a takav je bio i u 20 sati, kad su se čuli telefonom.

Na Miminu molbu, Philipov dobar prijatelj David Bar Katz i njegova asistentica Isabella Wing-Davey u nedjelju ujutro otišli su do glumčevog stana da vide kako je. Tada su ga pronašli na podu kupaonice, odjevenog tek u donje rublje. Po stanju tijela, bio je već nekoliko sati mrtav.