EKSTRA REALNI EFEKTI

'Hobit' šokirao gledatelje

03.12.2012 u 07:21

Bionic
Reading

Dugoočekivani hit Petera Jacksona 'Hobit' mnoge je obožavatelje ostavio u nesvjestici. Ali doslovce, jer su od prebrzih izmjena scena i hiperrealnih specijalnih efekata iz kina izašli s migrenom, vrtoglavicom i osjećajem mučnine

Ne treba to čuditi jer je Jackson u stvaranju novog hita posegnuo za inovativnim rješenjima. Snimao je tehnici 48 sličica u sekundi što je dvostruko brže od uobičajenih 24 te u 3D tehnologiji koja kod gledatelja stvara dojam sinkronizirane pokretljivosti likova, prenosi Večernji list

'Moje oči to ne mogu podnijeti. Dobio sam migrenu', požalio se jedan ljubitelj Međuzemlja koji je na novozelandsku premijeru došao letom iz Australije. I njega su zasmetali specijalni efekti. Iako se većina obožavatelja složila da je 'Hobit' zanimljiv i impresivan, mnogi su o tjelesnim reakcijama tijekom gledanja progovorili na Twitteru.

'Ovo nije za slabiće. Zbog ovakvih prizora iskočit će vam oči', napisao je jedan obožavatelj, a drugi utvrdio da su krupni kadrovi 'preintenzivan doživljaj koji mora izazvati mučninu'.

Hoće li nakon ovih reakcija neki odustati od odlaska u kino, pokazat će vrijeme. Redovi na blagajnama uoči projekcija i dalje se ne smanjuju.