SNIMILI SPOT

Hladno pivo na čudesnom tripu do Smaragdnog otoka

02.11.2016 u 19:52

Bionic
Reading

Koncertne gaže u Dublinu i Corku zabilježila je grupa Hladno pivo kamerom, a sve dogodovštine s puta po Irskoj pretočili su u novi videospot za pjesmu 'Dan oslobođenja'. Riječ je o osmom po redu singlu s albuma 'Dani zatvorenih vrata', a zanimljivo je kako su Mile Kekin i njegove kolege iz benda na putu po Irskoj doživjeli mnoge zanimljivosti, poput susreta s The Edgeom iz grupe U2

Grupa Hladno pivo nedavno je boravila u Irskoj, a iz te su se zemlje vratili prepuni dojmova, ali i s novim spotom. Upravo su tu zemlju odabrali za snimanje spota 'Dan oslobođenja', osmog po redu singla s albuma 'Dani zatvorenih vrata'. Budući da pjesma govori o državi u kojoj više nema nikoga, spot je prigodno sniman baš u Irskoj.

'Ovo je prvi putopisni spot Hladnog piva. Namjera nam je bila filmski zabilježiti naš debitantski izlet do Irske. 'Dan oslobođenja' je prpošna i razigrana zezancija na račun iseljavanja, a kako sve više mladih emigrira baš u Irsku, iskoristili smo svirke u Corku i Dublinu te anketirali publiku da vidimo iz kojih su gradova došli. Drago nam je da se odazvao čak i naš veleposlanik. Puno smo toga naučili u tih nekoliko dana, pa prije nego se i vi odlučite za selidbu, imajte na umu da Irci ne drže jaja u frižiderima, da nema WC-a na autocesti između Dublina i Corka, da ima mnogo manje pasa na cesti i da narkomane nikada ne smiješ gledati u oči. Mislimo da je redatelj Vojan Koceić odlično zabilježio ovaj čudesni trip do Smaragdnog otoka. Napomena za kraj: u širokom luku zaobiđite Rock'n'Roll muzej u Dublinu. Čista prevara! Radije tu lovu spiskajte u prvom pubu', izjavio je Mile Kekin, frontmen Hladnog piva, poslije povratka iz Irske.


Hladno pivo nastupilo je u Dublinu i Corku

Kako su otkrili članovi grupe, u Irskoj su doživjeli i neke zanimljive trenutke - na semaforu su čekali zeleno svjetlo s The Edgeom iz grupe U2, a na autocesti, pri brzini od 130 kilometara na sat, pukla im je guma. Većinu događaja snimili su kamerom, a redatelj Vojan Koceić iz splitskog Pilot Studija sve je pretočio u zanimljivu videopriču.