STIŽU 'PACIJENTI'

Hegedušić i Kedžo: Od sutra više ništa neće biti kao prije

03.10.2016 u 20:57

  • +17

Mjuzikl Pacijenti

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Na današnjoj prvoj kostimiranoj probi mjuzikla 'Pacijenti', kojoj je prisustvovao tportal, brusili su se posljednji detalji za sutrašnju svečanu premijeru djela za koje je libreto napisao Miro Gavran, glazbu Tonči Huljić, tekstove songova Vjekoslava Huljić, dok je redatelj i koreograf Igor Barberić. Ansambl predvode Hana Hegedušić i Damir Kedžo

Napokon je došlo i njihovih pet minuta. Osim nastupa u glazbenom showu 'Tvoje lice zvuči poznato', Hana Hegedušić i Damir Kedžo pojavljuju se u glavnim ulogama dugo očekivanog mjuzikla' Pacijenti', čija se će svečana premijera održati sutra u Lisinskom.

'Radimo jako naporno, kako posljednjih mjeseci, tako osobito ovih posljednjih dana. Sve ide po nekom planu i jako, jako sam zadovoljan time kako mjuzikl izgleda i kako će to izgledati u finalu. Svi koji su već gledali dijelove predstave ili cijelu stvarno su oduševljeni te se nadam da će to mišljenje dijeliti i svi nakon svečane premijere. Cijeli ansambl je jako uzbuđen i jedva čekamo dan same premijere da pokažemo svima što smo napravili', rekao je redatelj mjuzikla Igor Barberić.

A sve je krenulo prije gotovo tri godine, kada su najprevođeniji i najizvođeniji suvremeni kazališni pisac u zemlji i inozemstvu Miro Gavran te uspješni autor koji se jedini može pohvaliti prvim mjestom na Billboardovoj ljestvici Tonči Huljić udružili kreativne snage te iznjedrili originalni mjuzikl, spoj neobične priče i sjajne glazbe.

'U umjetnosti postoji jedna posebna grana, a to je mjuzikl, u kojem se traži potpuna sinergija pjevanja, plesanja, glume. Jako me uzbuđuje to što je kreativnost u prvom planu i samo je nebo granica, što je razlika od recimo pisanja pjesama koje radim za pojedine izvođače, koje su u principu matematički izračunate. Ovdje sam se odlučio baviti muzikom na način da mi bude lipo!', rekao je autor glazbe Tonči Huljić.

Autor libreta Miro Gavran složio se kako je mjuzikl nešto potpuno drugačije od svega što je do sada radio: 'Nakon brojnih drama i komedija na kojima sam radio u proteklih 30-ak godina iskorak u mjuzikl za mene je bio istinsko osvježenje. Napraviti dobar mjuzikl bitno je složeniji posao nego napraviti predstavu ili čak film. S velikim zadovoljstvom surađujem na ovom projektu s Tončijem Huljićem, a nakon što nam se pridružio Igor Barberić, unio je svoju kreativnost i svježinu.'

Da će mjuzikl 'Pacijenti' iznjedriti i brojne glazbene hitove, već su dokazale pjesme koje ga najavljuju: 'Srce za vodiča' u izvedbi Petra Graše i Hane Huljić, 'Ima nešto u tome' u izvedbi Doris Dragović i Jacquesa Houdeka te nakon balada i prava rock pjesma, 'Psihopat' u izvedbi Psihomodo popa.

'Pacijenti' su priča u kojoj je u fokusu doktor Lovro (Hrvoje Foretić), ravnatelj privatne i psihijatrijske klinike. I on zna kako izliječiti pacijente – glazbom! Valentina (Hana Hegedušić) je glazbenica koja je ostavila surovi svijet show businessa i pobjegla na osamljeni otok. Kad Valentinin bivši beskrupulozni menadžer Robert (Damir Kedžo) dođe u kliniku sklopiti 'luđački' profitabilan poslovni dogovor, sudbina će spojiti Valentinu i doktora Lovru. Dok njih dvoje glazbom krenu pomagati šarolikom društvu pacijenata klinike, Robert će uz svoje mutne planove zadovoljno trljati ruke.

Današnjoj prvoj kostimiranoj probi jedini je prisustvovao tportal, a fotografije pogledajte u galeriji.