BOŽIĆNA TURNEJA

Gregoriani stižu u Zagreb i Opatiju

17.12.2011 u 18:33

Bionic
Reading

Grupa Gregorian ponovno stiže u Hrvatsku. U sklopu božićne turneje nastupit će 19. prosinca u zagrebačkom kazalištu Kerempuh te 23. prosinca u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner i prirediti hrvatskoj publici intiman koncert s prigodnim pjesmama kao što su 'Silent night', 'Child in a Manger', 'Ave Maria', 'Heaven', 'Moment of Peace'

Zbog redovničkih halja u kojima nastupaju, mnogi posjetitelji njihovih koncerata misle da su Gregoriani doista redovnici i da nakon nastupa žure na svoju večernju molitvu.

'Mi smo samo pop bend koji je u svoj izričaj ubacio neke elemente crkvenog pjevanja. Sasvim smo obični ljudi koji najviše u životu vole sport i glazbu. I dobru zafrkanciju. Većina nas u bendu je oženjena. Dakako, svi smo profesionalni glazbenici, ali se bavimo još nekim poslom, jer valja platiti račune za vodu, struju... Ja sam, recimo, trener fitnessa, a imamo u zboru i jednog vodoinstalatera', otkrio je član Gregoriana Richard Collier .

Amelia Brightman jedina je ženska članica benda i mlađa je sestra poznate sopranistice Sarah Brightman.

Inače, Amelia je pravi sportski fanatik i tenisice su joj puno draže od štikli. Trčanje joj je, kaže, strast poput pjevanja, dok se rado odaziva i na humanitarne sportske akcije.

'Imate tako divne krajolike, nevjerojatno lijepu i raznoliku prirodu. Zato se uvijek rado vraćamo. Naš najdraži nastup u karijeri je onaj koji smo održali u Dubrovniku. To je bilo fenomenalno', kazala je pjevačica fascinirana Hrvatskom.

A da njihova fascinacija našom obalom nisu samo prazne riječi, dokazuje i činjenica da su se odmah po završetku te ljetne turneje Gregoriani ubrzo vratili u Dubrovnik, ovoga puta u privatnom aranžmanu, te su tamo sa svojim obiteljima proveli godišnji odmor.

Gregoriani su tako postali hrvatski turistički ambasadori jer o svojim iskustvima na Jadranu i ljepotama naše zemlje prepričavaju svojim brojnim prijateljima diljem svijeta.

Želja im je, kažu, da dio naše obale jednom istraže vozeći se na biciklima. Malo je poznato, naime, da bend na turneju sa sobom u utrobi autobusa vozi i svoje bicikle na kojima se svakodnevno rekreiraju gdje god da dođu.