BRITANSKA KRIMI SERIJA

Goran Bogdan zablistao kao srpski kradljivac dragulja

09.08.2015 u 10:30

Bionic
Reading

Riječ je o visokobudžetnoj britanskoj krimi drami 'The Last Panthers' čija se premijera očekuje ove jeseni, a u kojoj Bogdan uz engleske glumačke velikane, ima glavnu ulogu

Za 34-godišnjeg Gorana Bogdana najbolje vrijeme tek dolazi. A tek izašli trailer britanske kriminalističke serije 'The Last Panthers' u kojoj Bogdan uz Johna Hurta i Samanthu Morton, oboje nominirani za Oscara, glumi glavnu ulogu, to itekako dokazuje. Seriju britansko-francuske koprodukcije režirao je Jack Thorne, a jedan od glumaca je i trenutno najveća francuska zvijezda alžirskog podrijetla Tahar Rahim.

Hercegovački glumac utjelovio je srpskog kradljivca dijamanata Milana i vođu bande 'Pink Panthers', a do uloge u ovom projektu A produkcije čija će premijera u Velikoj Britaniji biti na jesen, došlo je, kaže Goran, sasvim slučajno.

'Pozvali su me u Beograd na audiciju, nisam pitao odakle znaju za mene, jel me netko preporučio, odradio sam svoje i uskoro su me obavijestili da sam dobio ulogu. Sve se odigralo dosta brzo. Snimali smo osam mjeseci u Londonu, Marseilleu, Beogradu i Crnoj Gori. Snimanje je bilo, naravno, profi, savršeno organizirano, iako smo puno radili družili smo se i nakon snimanja, stekao sam neke dobre prijatelje. Znam da mnoge zanimaju zgode i nezgode sa snimanja, ali nisam vam ja takav lik koji bi se o tome raspričao. Osjećam se privilegiranim jer sam imao priliku glumiti s vrhunskim glumcima i iskusiti kako se to radi vani', iskren je hercegovački glumac.

Smatra li ovu ulogu odskočnom daskom u svojoj karijeri, kaže, zasad ne zna.

'A vidjet ćemo kad serija izađe, kad odgledam sve epizode, zaključit ću jesam li bio dovoljno dobar ili ne', smatra Bogdan koji se, dok je snimao u Londonu, družio i s kolegicom Zrinkom Cvitešić koja je imala slično iskustvo. Nakon premijere na jesen slijedi promocija serije koja će Bogdana odvesti u najveće europske metropole. O posljednjoj Goranovoj ulozi koja će, smatraju, za njegovu karijeru biti prijelomna, piše čak i američki Variety.

https://www.youtube.com/watch?v=JKZQK7z69w4