VEČERAS U 19 SATI

Gledajte premijeru 'Hobita' na tportalu

11.12.2012 u 16:00

Bionic
Reading

Live videostream s hrvatske premijere 'Hobita' koja će se održati večeras s početkom u 19 sati u Blitz Cinestaru Imax Arena gledajte ekskluzivno na tportalu

U hrvatska kina u četvrtak stiže jedan od najiščekivanijih filmova godine - 'Hobit'.

Ekranizacija romana J.R.R. Tolkiena na velike ekrane stiže punih devet godina od filma 'Gospodar prstenova: Povratak kralja', koji je osvojio 11 Oscara i bitno mjesto u povijesti kinematografije.

Svečana hrvatska premijera na kojoj se očekuju brojne osobe iz javnog života moći će se gledati u live prijenosu na tportalu.

'Hobit' je temeljen na relativno kratkom romanu J.R.R. Tolkiena objavljenom 1937, a prvi kritičari u SAD-u već su pogledali film i kažu da je jako dobar.

Mnogi kritičari hvale vizualna postignuća filma i Jacksonov kontinuitet u baratanju specijalnim efektima. 'Devet godina nakon posljednje adaptacije J.R.R .Tolkiena, Jackson nije izgubio ništa od svoje sposobnosti da ponudi mainstream zabavu, čak i kad se u njegovim postupcima primjećuje deja vu', piše Screen International.

Kritičari su podijeljeni oko Jacksonove odluke da 'Hobita' snima pomoću high-speed 3D kamere koja snima dvostruko veći broj sličica u sekundi od normalne kamere, pa ta tehnika izaziva mučninu i glavobolje kod dijela publike.

Glumac Martin Freeman, koji tumači ulogu mladog Bilboa (u 'Gospodaru prstenova' ga glumi Ian Holm), dobio je pohvale, kao i Richard Armitage, koji glumi patuljka Thorina. Najviše je pohvala dobio Andy Serkis za ulogu Golluma.