DOSTOJANSTVENI OPROŠTAJ

Gabi Novak: 'Čuvat ću se, imam za koga!'

24.08.2015 u 16:13

Bionic
Reading

Uz sina Matiju, snahu Marinu, pokćerku Sandru, zeta Alena Slavicu i unuku Lu supruga preminulog pjesnika i skladatelja Arsena Dedića za brojne je prijatelje, suradnike te Arsenove kolege koji su prisustvovali komemoraciji i željeli joj izraziti sućut imala strpljenja i lijepu riječ

Svi koji su voljeli i cijenili Arsena Dedića okupili su se danas u Hrvatskom glazbenom zavodu na komemoraciji nedavno preminulom pjesniku i skladatelju. Nekoliko generacija htjelo se oprostiti od najvećega kojeg smo izgubili, a mnogi su htjeli i pružiti ruku utjehe te izraziti sućut njegovoj udovici i životnoj pratiteljici Gabi Novak.

Dostojanstvena i smirena 79-godišnja Gabi, uz podršku sina Matije, snahe Marine, unuke Lu,  Arsenove kćeri Sandre i njezina supruga Alena za svakog je ponaosob imala strpljenja i pokoju lijepu riječ.

Kako je rekla, svoj će mir na neko vrijeme pronaći u Arsenovoj rodnoj kući u Šibeniku gdje su ona i pokojni suprug boravili svakog ljeta. Svim zabrinutim prijateljima koji su je htjeli utješiti, stisnuti joj ruku ili je zagrliti, poručila je: 'Čuvat ću se, imam za koga!'.


Gabi u društvu Mirjane Matić, direktorice izdavačke kuće Cantus (desno) koja je bila jedna od organizatorica komemoracije