'NE MOŽEMO NASTAVITI'

Foo Fighters zbog napada u Parizu otkazao europsku turneju

14.11.2015 u 20:54

Bionic
Reading

Foo Fightersi otkazao je ostatak europske turneje nakon stravičnih terorističkih napada u Parizu koji su odnijeli preko 120 života, uključuju i više od 80 na koncertu američkog rock benda Eagles of Death Metal koji se održavao u pariškoj dvorani Bataclan

'S dubokim žaljenjem i zabrinutošću za sve u Parizu prisiljeni smo otkazati ostatak turneje', stoji u priopćenju benda.

'U svjetlu bezumnog nasilja, zatvaranja granica i međunarodnog žalovanja, jednostavno ne možemo nastaviti. Nema drugog načina da to kažemo. Ovo je ludo i grozno. Naše misli i molitve su sa svima koji su ozlijeđeni ili su izgubili voljenu osobu', priopćili su članovi benda.

U sklopu svoje turneje Foo Fighters čekala su još četiri nastupa, uključujući dva u Parizu, kao i one u Torinu i Barceloni.

Zbog terorističkih napada u Parizu i U2 je otkazao svoj koncert koji je trebao biti održan u subotu, 14. studenog, u Bercy Areni, a koji je trebao snimati HBO.

Ostatak europske turneje, uključujući i zagrebački koncert, otkazao je i bend Eagles of Death Metal, čiji su članovi preživjeli masakr u kojem su za vrijeme njihova nastupa u pariškoj dvorani Bataclan teroristi ubili najmanje osamdeset ljudi. Bend je nakon stravičnog napada odlučio otkazati ostatak turneje.

'Grupa se vraća u SAD', službeno su priopćili iz njihove promotorske agencije Nous Productions. David Ian Hughes, brat frontmena Jessea Hughesa, napisao je na Facebooku da je razgovarao s bratom i da su svi članovi benda dobro.