21. RUJNA DO 2. LISTOPADA

Filmomanija 5 istovremeno u Zagrebu, Osijeku i Splitu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.09.2011 13:02
  • Objavljeno 30.08.2011 u 09:30
Pina (7)

Pina (7)

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Od 21. rujna do 2. listopada održat će se peta Filmomanija – revija dobrog filma, i to u tri grada istovremeno: Cineplexx Osijek (Avenue Mall), Cineplexx Split (City Center One) i Movieplex Zagreb (Centar Kaptol)

Sada već uobičajena revija dobrog filma i u svom petom izdanju nam donosi 20-ak najkvalitetnijih ostvarenja sedme umjetnosti s najvažnijih svjetskih filmskih festivala. Od do sada potvrđenih filmova iz programa svakako treba izdvojiti prvi nezavisni film snimljen u 3D tehnologiji redatelja Wima Wendersa, 'Pina 3D', zatim novi film redatelja Gusa van Santa, 'Nespokojni' te dobitnika nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu ove godine, 'Dječak s biciklom', braće Dardenne.

Već trenutno potvrđeni filmovi obećavaju spektakularan program, budući da s filmskog festivala u Berlinu, osim spomenute 'Pine 3D', stižu i 'Nader i Simin se rastaju' Asghara Farhadija (apsolutni pobjednik festivala - Zlatni medvjed za najbolji film, Srebrni medvjed za najboljeg glumca i najbolju glumicu) i posljednji film Milcha Manchevskog, 'Majke'.

S posljednjeg Venecijanskog filmskog festivala dolaze nam 'Posljednji cirkus' Alexa de la Iglesie (dobitnik nagrade za najbolju režiju i scenarij), 'Ubojstvo iz nužde' Jerzyja Skolimowskog (Posebna nagrada žirija, nagrada za najboljeg glumca) te novi filmovi Toma Tykwera ('Troje') i Francoisa Ozona ('Trofejna žena').

S posljednjeg filmskog festivala u Cannesu stižu već prije spomenuti filmovi braće Dardenne i Gusa van Santa. Organizatori obećavaju najjači program revije do sada, koji će u cijelosti objaviti uskoro.

Od ostalih filmova koji će biti prikazani u sklopu najnovije Filmomanije svakako treba izdvojiti i dramu 'Tajni život kućnih pomoćnica' (The Help) redatelja Tatea Taylora koji već par tjedana čvrsto zauzima prvo mjesto najgledanijih filmova u SAD-u i do danas je utržio preko 100 milijuna dolara.

'Pina 3D'


Popis zasad potvrđenih filmova u programu Filmomanije 5

Pina 3D / Pina- Wim Wenders
Nader i Simin se rastaju / Jodaeiye Nader az Simin - Asghar Farhadi
Trofejna žena / Potiche - Francois Ozon
Troje / Drei - Tom Tykwer
Posljednji cirkus / Balada triste de trompeta - Alex de la Iglesia
Ubojstvo iz nužde / Essential Killing - Jerzy Skolimowski
Majke / Majki - Milcho Manchevski
Dječak s biciklom / Le gamin au vélo - braća Dardenne
Nespokojni / Restless- Gus van Sant
Invazija kvarta / Attack the Block - Joe Cornish
Tajni život kućnih pomoćnica / The Help - Tate Taylor

'Tajni život kućnih pomoćnica'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi