'NEKA OSTANE MEĐU NAMA'

Film Rajka Grlića uvršten među sedam najboljih na svijetu

Miki Manojlović - Neka ostane među nama

Miki Manojlović - Neka ostane među nama

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nikola Predović

Grlićev film ovih je dana pušten u distribuciju u čak 20 zemalja svijeta, među kojima su Japan, Španjolska, Belgija, Južna Koreja, Poljska i Kanada, što ga čini najuspješnijim hrvatskim filmom u dugom razdoblju

Nakon što je osvojio niz međunarodnih nagrada, uključujući dvije glavne nagrade na festivalu Karlovy Vary te ukupno osam nagrada na nacionalnom festivalu u Puli, film 'Neka ostane među nama' redateljaRajka Grlića dobio je još jedno važno priznanje. Uvršten je u Best of the Best, konkurenciju od sedam najuspješnijih recentnih festivalskih filmova iz cijeloga svijeta. Selekciju najboljih objavio je St. Petersburg International Film Festival Kinoforum.

Uz Grlićev film na prestižni je popis uvršten i aktualni osvajač Zlatnog medvjeda 'Nader i Simin: A Separation' redatelja Asghara Farhadija, zatim 'She Monkeys' Lise Aschan, koji je osvojio glavne nagrade na Tribeci i Goteborgu, 'Curling' Denisa Cotea, osvajač dviju glavnih nagrada u Locarnu i drugi festivalski hitovi. Podsjetimo, Grlićev film ovih je dana pušten u distribuciju u čak 20 zemalja svijeta, među kojima su Japan, Španjolska, Belgija, Južna Koreja, Poljska i Kanada, što ga čini najuspješnijim hrvatskim filmom u dugom razdoblju.

Osim Grlića, razloga za slavlje ima i naš mladi redatelj Nevio Marasović, čiji je 'Show Must Go On' uvršten u premijerni program 'New Territories' na istom festivalu. On će se natjecati u konkurenciji od ukupno deset filmova mladih autora iz svijeta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi