NAGRADNJAČA

Film 'Planet majmuna: Postanak' nagradio

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.08.2011 10:00
  • Objavljeno 02.08.2011 u 13:21
planet majmuna

planet majmuna

Izvor: Promo fotografije / Autor: Blitz

Oscarom nagrađen tim za vizualne efekte koji je oživio svjetove trilogije 'Gospodara prstenova' i 'Avatara' otišao je korak dalje te u 'Planetu majmuna: Postanak' stvorio CGI majmuna čija emotivnost i inteligencija nemaju presedana te epske bitke o kojima ovise sudbine ljudi i primata. Film u naša kina dolazi 4. kolovoza, a Blitz i tportal.hr poklanjaju svojim čitateljima majice iz filma
Blitz

Blitz

Izvor: Promo fotografije / Autor: Blitz


Will Rodman (James Franco) je znanstvenik koji radi za veliku farmaceutsku korporaciju Gen-Sys gdje provodi genetička istraživanja i razvija benigni virus koji obnavlja oštećeno moždano tkivo ljudi. Odlučan je pronaći lijek za Alzheimerovu bolest koju ima i njegov otac Charles (John Lithgow). Netom prije početka testiranja novog lijeka, ALZ-112 na ljudima, Willovi zamorci odjednom počnu pokazivati znakove bizarne agresivnosti. Uprava proglasi istraživanje neuspjelim i Will mora završiti svoj program.

Usred konfuzne situacije Will se nađe odgovornim za previđeno novorođenče čimpanze. Will u tajnosti odgaja malog Caesara kod kuće, istovremeno se brinući za bolesnog oca. Polako postaje sve više čovjekom, a sve manje znanstvenikom kojemu je važan jedino uspjeh novog lijeka. Caesar vodi Willa do Caroline (Freida Pinto), primatologa koja je Caesarova veterinarka i koja postaje iznimno značajnim likom u njihovim životinjama.

Zbog izloženosti lijeku Caesar pokazuje znakove neobične inteligencije, ali i ponašanja za majmuna bez obzira na dob. Will potajno nastavlja s istraživanjima kod kuće, a zamorci su mu otac i Caesar. S vremenom, čimpanza razvije zadivljujuće kognitivne sposobnosti dok Charlesovi simptomi Alzheimera čudom odlaze u remisiju. No, time je i Will i cijelo čovječanstvo krenulo putem uništenja.

Majice su osvojili:

Robert Brkljača
Danijel Požgaj
Zoran Kolarić
Ivanka Benutić
Dominik Macaljuk

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.

Blitz

Blitz

Izvor: Promo fotografije / Autor: tportal.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi