NAGRADNJAČA

Film 'Društvena mreža' nagradio

19.10.2010 u 11:08

Bionic
Reading

Redatelj David Fincher, koji nam se predstavio nezaboravnim remek-djelima ('Sedam', 'Klub boraca'), donosi nam svoj novi filmski uradak, 'Društvenu mrežu'. Priča je to o ljudima koji stoje iza stvaranja trenutno najveće društvene internetske mreže na svijetu, Facebooka. Film u naša kina dolazi 28. listopada, a tportal.hr i Continental film su za svoje čitatelje pripremili vrijedne nagrade te ulaznice za film. Također, poklanjamo i dvije pozivnice za premijeru 26. listopada u Movieplexu Zagreb!

Upravo prekinuvši sa svojom djevojkom, jedne listopadske noći 2003. Mark (Jesse Eisenberg) upada u kompjutere sveučilišta kako bi napravio stranicu koja će biti baza podataka svih djevojaka u kampusu, postavlja dvije fotografije jednu pored druge i traži od korisnika da odaberu koja je od dviju djevojaka zgodnija. Stranicu naziva Facemash. Ona trenutno postaje potpuni hit zbog kojeg se ruši cijeli računalni sistem Harvarda, u kampusu započinju debate oko toga diskriminira li stranica žene, a njenog tvorca Marka optužuju za namjerno upadanje u sustav, povredu autorskih prava i povredu prava na privatnost. No upravo u tom trenutku stvoren je osnovni okvir za Facebook. Ubrzo nakon toga Mark izbacuje Thefacebook.com koji će se brzinom munje proširiti Harvardom, kroz Ivy League do Silicon Valleyja, a nakon toga doslovno cijelim svijetom.

No u kaosu stvaranja rađa se i žestoki sukob – kako se to zapravo dogodilo i tko zaslužuje priznanje za ono što se očito razvija u jednu od najznačajnijih pojava našeg stoljeća. To je sukob koji će razdvojiti prijatelje i čije će se posljedice rješavati na sudu.

Tportal.hr i Continental film su pripremili tri kruga u kojima ćemo svaki tjedan darivati naše čitatelje:

1. krug - od 19. do 25. listopada - majice
2. krug - od 25. do 29. listopada - podlošci za miš
3. krug - od 29. listopada do 2. studenoga – ulaznice

Poklanjamo i dvije pozivnice za premijeru (jedna vrijedi za dvije osobe) 26. listopada u 20:00 u Movieplexu. Osim pozivnice dobitnici imaju i besplatnu kolu i kokice. Preporuka je u kino doći pola sata ranije zbog očekivane gužve na premijeri.

Pozivnice za premijeru osvojili su:

Jadranka Vuraić Vojnić
Zoran Vujšić

Majice su osvojili:

Monika Konig
Ivan Oslaković
Tea Jagačić
Katja Gortan
Silvia Menegoni
Maja Avdic
Kosta Medić
Lidija Šneler
Irena Mikić Brezina
Anita Kalajžić

Podloške za miša su osvojili:

Josip Horvat
Ana Gvozdanović
Alen Žunić
Ljiljana Đurica
Krešo Vujčić

Po dvije ulaznice za film osvojili su:

Svijetlana Špoljarić
Hrvoje Gregur
Iva Maleković
Siniša Matoina
Ivana Momčilović

Pogledajte trailer filma i komentare glumaca o svojim likovima.