VRHUNSKI ROCKUMENTARCI

Festival dokumentarnog rock filma u tri grada istovremeno

25.01.2010 u 08:00

Bionic
Reading

DORF će se ove godine prvi put održati paralelno u Vinkovcima, Rijeci i Zagrebu u periodu od 4. do 7. ožujka i biti će prikazan 21 dokumentarni rock film iz osam država

Na otvorenju u Vinkovcima bit će prikazan film 'Dr. Feelgood – Oil City Confidential' legendarnog britanskog autora Juliena Templea, kao završni dio njegove trilogije o britanskom punku. Od regionalnih filmova svakako valja izdvojiti film o kultnoj novosadskoj grupi Boye – 'Prvi pravi ženski zvuk', autorice Brankice Drašković te film 'Astralis – institucija' Igora Neljaka, o pionirima hrvatskog rave pokreta. Posebno mjesto u programu na ovogodišnjem izdanju dobila je ekipa iz agilne Transmeet TV
Filmovi o Vladi Divljanu, Tomislavu Golubanu, Metalcamp festivalu, Le Zboru ili Radio Študentu bit će mahom premijerno prikazani hrvatskoj publici, na zadovoljstvo velikog broja zainteresiranih, ali i organizatora kojima je impresivan broj prijavljenih regionalnih filmova najbolja nagrada za do sada učinjeno.

Filmovi nizozemskog autora Davida Kleijwegta 'Eternal Children' o freak folk sceni, s protagonistima Antonyjem & The Johnsonsima, Devendri Banhartu i CocoRosie te 'Low – You may need a murderer', o istoimenom američkom bandu, kao i tri filma Petera Braatza o Walkaboutsima, Damo Suzukiju i Sex Pistolsima predstavljaju pravu poslasticu za sve ljubitelje ovog žanra.

Neki filmovi biti će prikazani u sva 3 grada, a neke će imati ekskluzivnu priliku pogledati samo gosti u Rijeci, Zagrebu ili Vinkovcima. Festival dokumentarnog rock filma - DORF '10 organizira Udruga ljubitelja filma Rare iz Vinkovaca, u suradnji s Restart iz Zagreba i udrugom Amandla iz Rijeke.