JOŠ MALO DO KONCERTA

Evo što će razveseliti fanove Dream Theatera!

30.01.2014 u 16:22

Bionic
Reading

Slavni prog metalci Dream Theater nastupit će u Zagrebu u ponedjeljak, 3. veljače, a upravo tog dana objavit će i novi spot za pjesmu 'The Looking Glass' sa 12. studijskog albuma nazvanog jednostavno 'Dream Theater'

Dream Theater objavili su i kratku videonajavu s listom svih koncerata na aktualnoj turneji Along For The Ride među kojima se nalazi i onaj zagrebački koji će se održati u dvorani Dražena Petrovića

U ovom video teaseru nalaze se i isječci iz videospota 'The Looking Glass' koji će biti premijerno prikazan upravo 3. veljače.

Inače, europski dio turneje ovi za Grammyja nominirani metal divovi započeli su 15. siječnja u Portugalu. U sklopu nje održat će 53 koncerta u 20 zemalja. Ovom turnejom promoviraju studijski album koji je nazvan, prvi puta nakon skoro tri desetljeća karijere, po sebi - 'Dream Theater'.

Album 'Dream Theater' snimljen je u studiju Cove City Sound u New Yorku. U produkciji i inženjeringu su zajedno sudjelovali John Petrucci i Richard Chycki (Aerosmith, Rush). Album označava briljantno novo poglavlje ovog oduvijek smjelog benda. Ovo je prvi album na kojem je od samog početka, u kompletno kreativnom procesu stvaranja (pisanja i snimanja), sudjelovao bubnjar Mike Mangini. Mike Mangini se bendu pridružio 2010. godine.

Do 2011., ovi su legendarni progresivni metal majstori prodali više od 12 milijuna albuma diljem svijeta.

U 2012., Dream Theater prvi je put nominiran za Grammy za pjesmu 'On The Backs Of Angels' u kategoriji najbolje hard rock/metal izvedbe. Pjesma je bila prvi singl s njihovog jedanaestog studijskog albuma 'A Dramatic Turn Of Events' (Roadrunner Records, 2011), a ušla je na čak 14 svjetskih top 10 ljestvica (uključujući i prestižnu Billboardovu top-ljestvicu).