SRETAN 74. ROĐENDAN

Evo kako zvijezda kultne 'Dinastije' Linda Evans danas izgleda

18.11.2016 u 09:16

Bionic
Reading

Glumica Linda Evans koja je planetarnu slavu stekla ulogom Krystle Carrington u legendarnoj seriji 'Dinastija', danas slavi 74. rođendan. Smatrali su je jednom od najljepših žena na svijetu, ali s godinama se nije znala nositi pa je pretjerala s estetskim zahvatima

Jedna od najgledanijih sapunica svih vremena 'Dinastija' emitirala se od 1981. do 1989. Serija je imala veliku gledanost kako u Americi tako i u ostatku svijeta. Postala je jedan od simbola popularne kulture 80-ih godina prošlog stoljeća.

Na ovim prostorima prvi put se emitirala na programu JRT-a 1984. na tadašnjem Drugom programu, u terminu ponedjeljkom navečer. Radnja serije bila je priča o bogatim Carringtonovima, obitelji naftnog magnata koja je živjela u američkom Coloradu.


Glumica danas slavi 74. rođendan

Linda Evans pojavljivala se u televizijskim serijama i manjim filmskim ulogama, ali je svjetsku slavu doživjela ulogom u 'Dinastiji'. Uloga Krystle Carrington donijela joj je ugled, publika ju je obožavala. 1989. Linda je napustila 'Dinastiju', samo četiri mjeseca prije ukidanja serije.

Za ulogu supruge multimilijunaša u 'Dinastiji' pet je puta nominirana za Zlatni globus za najbolju glumicu u TV drami, a People’s Choice Awards kao omiljena glumica u serijama osvojila je pet puta. Za istu ulogu nominirana je za Emmy 1983. godine.


'Dinastija' je serija koja je osvojila svijet glamurom i spletkama

Zbog velike popularnosti, 90-ih se preselila u osamu, na imanje u državu Washington.

Imala je tri velike ljubavi i dva braka. Nakon prvog razvoda mislila je da neće preživjeti. John Derek ostavio ju je nakon šest godina zbog Bo Derek. S njim ima pokćerku. Brugi brak imala je sa Stanom Hermanom od 1976. do 1981. godine, a krajem 80-ih počela je vezu s 12 godina mlađim glazbenikom Yannijem, koja je potrajala deset godina. Iako su je osamdesetih smatrali za jednu od najljepših žena svijeta, čini se kako joj starenje nije odgovaralo. Podvrgla se brojnim plastičnim operacijama. Zbog Yannija je prvi put otišla pod nož, no danas ne žali što se podvrgnula bolnim zahvatima.

Danas vodi lanac fitnes-centara, napisala je nekoliko knjiga o ljepoti i zdravlju. Prije osam godina vratila se na scenu zaigravši u predstavi 'Legends' s rivalkom iz 'Dinastije' Joan Collins.