SRIJEDA NA VAFI-JU

Dvadeset osam filmova na tri projekcije

22.04.2014 u 14:38

Bionic
Reading

Kako otkriti kome pripada kost, što se dogodilo baki kada je kuhala i gdje će pčela nakon što napusti košnicu punu pesticida? Odgovore na ova pitanja možete naći samo na jednom mjestu ove srijede – na VAFI festvalu

Drugog dana VAFI-ja (Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin) u kinu Galerija prikazat će se 28 filmova pristiglih sa svih strana svijeta.

Prve projekcije, namijenjene najmlađima do 10 godina, u kategoriji MINI Senior počinju u 9 sati ujutro, a tom bloku prikazat će se osam filmova izrađenih u različitim tehnikama – od klasične animacije preko stop animacije i kompjuterske animacije do 3D animacije. Deset filmova među kojima je i priča o pčeli koja je napustila svoju košnicu jer je bila puna pesticida prikazat će se odmah nakon MNI Seniora, u bloku MIDI Senior koji počinje u 10:30.

Ozbiljnije teme navečer

Drugi dan VAFI-ja završit će – projekcijama. U 18 sati u bloku MAXI Senior prikazat će se 10 filmova za one malo starije. Naime, tematike filmova u ovoj kategoriji su malo ozbiljnije. Tako se npr. nizozemski film 'Jorka' bavi time kako se ljudi nose sa svojom smrću, a francuski 'Pucanj' vrti se oko činjenice da labudovi pjevaju prije nego umru.

Svi programi su besplatni. Više pogledajte na stranici vafi.hr