OD 27. DO 28. RUJNA

DORF u zagrebačkom Potepuhu

24.09.2014 u 18:49

Bionic
Reading

Ovogodišnje zagrebačko predstavljanje DORF-a bit će upriličeno u zagrebačkom Potepuh Baru, iznad tržnice Dolac, od 27. do 28. rujna

Zagrebačka publika imat će priliku pogledati dva filma iz programa DORF 2014: 'Stariji parazit ili tko je Marko Brecelj' slovenskog autora Janeza Burgera, za koji je dobio posebno priznanje DORF-ovog žirija, te 'Every Everything – Glazba, život i vremena Granta Harta' američkog autora Gormana Becharda

Osim projekcija filmova, organiziran je perforirani koncert Marka Brecelja, kultnog slovenskog underground kantautora, odmah nakon subotnje projekcije filma. Dan poslije, kao uvod u film o legendarnom autoru Grantu Hartu (ex-Hüsker Dü, Nova Mob…), mladi koprivnički glazbenik Ivan Grobenski (Lolita) odsvirat će kratak akustični set, a poslije projekcije organizirana je slušaonica.

U okviru programa posjetitelji će moći u Potepuh Baru pogledati izložbu fotografija mladog fotografa s mariborskom adresom, Saše Huzjaka, pod nazivom 'Best of – live!'.

Početak projekcija je od 20.30, a otvaranje izložbe u 19.30.

Premijerno predstavljanje festivala DORF u baru Potepuh organizirano je u suradnji Udruge ljubitelja filma RARE, Potepuh Bara i udruge Pikula.

Program DORF U GOSTIMA: POTEPUH 

27/9 (subota)

19:30

Otvaranje izložbe koncertnih fotografija Saše Huzjaka

Nagrađivani hrvatski fotograf s mariborskom adresom izlaže u baru Potepuh svoje cool koncertne fotografije, snimljene proteklih godina na raznim festivalima i zanimljivim koncertima. Sašine fotografije ukrasile su brojne omote albuma, naslovnice knjiga, objavljene su u cijenjenim međunarodnim magazinima; nekima je poznat i kao suradnik portala Terapija.net, a mi smo organizirali izložbu njegovih fotografija nazvanu 'Best of – live!' postavljenu do 30. listopada.

20:30

Stariji parazit ili tko je Marko Brecelj/PRILETNI PARAZIT ALI KDO JE MARKO BRECELJ

R: Janez Burger (Slovenija)

P:RTV Slovenija (2013)

T:82′

Kako označiti Marka Brecelja? Autor ovog filma nudi odgovor da je Marko pjesnik. Života. Enivej, legendarni underground genijalac, koji već 40-ak godina (Buldožer, pa solo, pa Meki terorizam…) uporno i tvrdoglavo stoji kao predvodnik u borbi za Zdrav Razum i kojeg obožavamo, napokon je u davno zasluženom dokumentarcu na velikom ekranu.  je specijalne pohvale žirija na DORF-u 2014.

22:30

Marko Brecelj nastupa uživo

Poslije projekcije filma Marko Brecelj prokomentirat će film i nastupiti uživo. Nemojte propustiti performirani koncert legendarnog slovenskog underground kantautora koji nam poklanja nastup u centru grada.

28/9 (nedjelja)

20:30

Ivan Grobenski, akustični set

Mladi član sjajne koprivničke indie pop/rock atrakcije Lolita pridružit će nam se svojim akustičnim setom obrada iz repertoara Granta Harta i tako najaviti film.

EVERY EVERYTHING – Glazba, život i vremena Granta Harta

R: Gorman Bechard (SAD)

P:What were we thinking (2013)

T:90′

Dokumentarni film kakav Grant zaslužuje, koji zadovoljava najstrože fanove njegove impresivne glazbene biografije. Ako vam imena bendova Hüsker Dü i Nova Mob ne govore puno… hm, pitajte malo starije i otkrijte najvažniji američki bend indie/gitarskog vremena 80-ih! Grant Hart je imao impresivnu glazbenu prošlost, a prošlogodišnji sjajan album 'Argument' potvrđuje da ima još puno toga za reći. Hrvatska premijera filma bila je u ožujku u Vinkovcima, a ovom projekcijom najavljujemo i skorašnji koncert Granta Harta u Zagrebu, na turneji koju prate ESC Life.

 +DORF slušaonica

Nakon projekcije filma kuliramo uz playlistu složenu od hitova iz repertoara Hüsker Dü, Pixies, Sonic Youth, Fugazi, Lemonheads i ostalih velikana tog uzbudljivog gitarskog vremena.