'NAZVAO ME FUKAROM'

Đorđe Balašević: Mojoj kćeri zbog Vučića prijete smrću

19.04.2016 u 14:45

Bionic
Reading

Nakon što su njegovoj kćeri Jeleni Bebi Balašević otvoreno prijetili smrću putem Twittera, pjesnik i glazbenik Đorđe Balašević upozorio je da je takvo ponašanje posljedica izjava koje javnosti šalje aktualni premijer Srbije

Đorđe Balašević prije 18 godina bio je među prvim glazbenicima koji su otišli u Sarajevo i organizirali koncert za djecu stradalu od mina. Rekao je da je svjestan da je tim potezom, pozivajući na mir, učinio neprocjenjivo vrijednu stvar, za što je tada bio izložen čestim uvredama, a na njega je bacano sve moguće 'medijsko drvlje i kamenje'.

Podsjetio je da ga je tada, nakon koncerta, Aleksandar Vučić nazvao 'jeftinom fukarom koja je išla pjevati muslimanima, umjesto da pjeva za srpsku djecu'.

Đorđe Balašević odgovorio na prijetnje njegovoj kćeri

'Njegova je izjava neukusna u najmanju ruku. Poslije toga su mi čestoprijetili. Doživio sam sada i da mojoj kćeri prijete smrću, isto kao imeni. Sve se to dogodilo poslije izjave nekadašnjeg mladog ministrakoji me je tada nazvao jeftinom fukarom koja je u međuvremenu postala skupa fukara. Čak je i sam otišao u Bosnu, doduše, vratio se i brže neštošto sam ja odande otišao', ispričao je Balašević.

Rekao je i da se za sebe nije bojao jer zna sa svakakvim budalama izaći na kraj na ovaj ili onaj način.


Jelena Beba Balašević prošlog je tjedna dobila prijetnje smrću zbog kritika upućenih vladi premijera Vučića objavljenih na Twitteru, nakon čega je Vučić nju optužio za 'rasizam i šovinizam'. Jelena obnaša dužnost ministrice kulture u 'vladi u sjeni' koju je formirala Demokratska stranka.

Balašević za nju kaže da je mlada, talentirana žena koja bi sa završena dva fakulteta samo željela pridonijeti svome gradu i zemlji u kojoj živi. I sam je među onima koji su potpisali pismo podrške Demokratskoj stranci i koji su vjerojatno razočarani kao i on što demokracija nije opstala. Kaže da se već dugo ne želi miješati u politiku, ali nažalost demokracija u Vojvodini više ne postoji.

Zbog svega što je njegova obitelj proživjela, svojoj je djeci i unucima Balašević poželio da u budućnosti nemaju pojma tko se sve bavi politikom.

'Ovo radim za svoju Bebu, a mogli biste i vi za svoje Bebe', dodao je pjevač.