ŽESTOKA KONKURENCIJA

Dokumentarni film 'Dianina lista' osvojio glavnu nagradu EAVE

21.01.2012 u 21:18

Bionic
Reading

Projekt dokumentarnog filma 'Dianina lista' redateljice i producentice Dane Budisavljević iz zagrebačke produkcijske tvrtke Hulahop osvojio je nagradu EAVE European Producers Workshop za najbolji projekt na koprodukcijskom forumu When East Meets West

Projekt 'Dianina lista' sudjelovao je na forumu When the East Meets West, koji se u Trstu održavao od 19. do 21. siječnja kao jedan od 18 odabranih od ukupno 129 prijavljenih projekata. U jakoj konkurenciji dugometražnih igranih i dokumentarnih projekata iz istočnoeuropskih zemalja te iz Italije, Danske, Finske, Islanda, Norveške i Švedske osvojio je nagradu EAVE European Producers Workshop za najbolji projekt, a nagrada producentici osigurava stipendiju za sudjelovanje i daljnje razvijanje projekta kroz radionice EAVE 2012 European Producers.

'Dianina lista', dokumetarni film autorica Dane Budisavljević i Miljenke Čogelje, je film o iznimnoj ženi koja je u Drugom svjetskom ratu pokrenula s grupom suradnika humanitarnu akciju nevjerojatnih razmjera.