TRI DANA OD SMRTI

Dodjela nagrada BET-a posvećena Michaelu Jacksonu

29.06.2009 u 08:40

Bionic
Reading

Tri dana nakon iznenadne smrti Michaela Jacksona, u nedjelju navečer u Los Angelesu održana je dodjela godišnjih nagrada BET-a (Black Entertainment Television), koja se pretvorila u odavanje počasti preminuloj superzvijezdi

Dvosatna svečana dodjela nagrada afroameričkih televizijskih postaja, održana u dvorani Shrine Auditorium, tako je postala prvi veliki događaj posvećen spomenu na Jacksona, koji je prošloga četvrtka u Los Angelesu umro zbog zatajenja srca u dobi od 50 godina. U programu dodjele nagrada nastupila je miješana skupina Jackson 5, a voditelj Jamie Foxx pokušao je izvesti 'moonwalk', plesni korak koji je bio Jacksonov zaštitni znak. 'Ne treba biti tužan. Mi želimo odati počast tom crnom čovjeku... Proći ćemo kroz cijeli opus Michaela Jacksona', rekao je Foxx.

Dobitnici nagrada odavali su počast Jacksonu dok su primali priznanja. 'Svi znamo da nitko od nas ne bi bio u ovoj dvorani bez Michaela Jacksona', rekao je Lil Wayne, koji je proglašen najboljim muškim hip hop izvođačem. 'Ja oplakujem njegovu smrt, ali slavim njegov život. Zbog toga smo ovdje večeras', rekao je reper Ne-Yo. Pjevač Ray J je kazao da je kralj popa bio najbolji pjevač svih vremena.

Jacksonov otac Joe pridružio se poznatim glazbenicima na dodjeli, a rekao je da je jako zabrinut zbog okolnosti koje okružuju smrt njegovog sina. Ured mrtvozornika okruga Los Angelesa isključio je kazneno djelo kao uzrok smrti, ali je konačno utvrđivanje uzroka odgodio do dovršenja toksikoloških testova.

Nepotvrđena izvješća govore da je pjevač uzimao dnevnu dozu Demerola, opijatskog analgetika. U subotu je policija ispitala Jacksonovog osobnog liječnika Conrada Murraya, koji je bio s pjevačem kad je umro. Murrayeva glasnogovornica je kazala da on nije osumnjičen u slučaju, a njegov odvjetnik tvrdi da on pjevaču nije ubrizgao smrtonosnu dozu lijekova.