ADELE OSVOJILA ŠEST NAGRADA

Dodjela Grammyja u spomen na Whitney Houston

13.02.2012 u 06:52

Bionic
Reading

Na ovogodišnjoj, 54. dodjeli glazbenih nagrada Grammy, koja je protekla u znaku sjećanja na tragično preminulu Whitney Houston, slavila je Adele, koja osvojila čak šest nagrada

Britanska pjevačica nagrađena je za album goidine i najbolji vokalni pop album za '21', snimku godine, pjesmu godina i najbolji kratki glazbeni video za 'Rolling In The Deep' i najbolju solističku izvedbu za 'Someone Like You'.

Mama, zlato je dobro', rekla je Adele primajući Grammyja za album godine.

Pet Grammyja osvojili su i Foo Fighters, između ostalih za najbolji rock album za 'Wasting Light' i najbolju rock izvedbu pjesme 'Walk'.

Kanye West osvojio je četiri nagrade uključujući one za najbolji rap album 'My Beautiful Dark Twisted Fantasy' i najbolju rap izvedbu s Jay-Z-jem za 'Otis'.

Adelein producent Paul Epworth osvojio je nagradu za album godine i nagrađen je kao producent godine u kategoriji neklasične glazbe.

Skrillexi su također slavili, osvojivši tri nagrade, za najbolju dance snimku za 'Scary Monsters And Nice Sprites' te za najbolji album u kategoriji plesne odnosno elektronske glazbe.

Kantautor Bon Iver proglašen je najboljim novim umjetnikom.

Cijela proslava, međutim, protekla je u znaku sjećanja na legendarnu pjevačicu Whitney Houston koja je preminula u svojoj hotelskoj sobi večer uoči dodjele.

Uz nastupe Brucea Springsteena, koji je otvorio proslavu dodjele Grammyja, te Paula McCartneyja, Rihanne, Katy Perry i drugih, osobito dirljiva je bila izvedba Whitneyija velikog hita 'I Will Always Love You' u interpretaciji Jennifer Hudson.

Cijela dvorana se na samom otvaranju svečanosti pomolila za preminulu pjevačicu, nakon čega su se prisjetili njene spektakularne izvedbe 'I Will Always Love You' na dodjeli Grammyja 1994. godine.