STIŽE CINEPLEXX

Do 2011. četrnaest novih kino dvorana u Splitu i Osijeku

25.10.2010 u 14:24

Bionic
Reading

Od 2011. stanovnici Osijeka i Splita imat će priliku uživati u novim kinodvoranama u Hrvatskoj

Joint venture hrvatskog Continental filma i austrijskog Constantin filma u Osijeku i Splitu otvara prva potpuno digitalna kina u Hrvatskoj – Cineplexx, u potpunosti opremljeno najmodernijom digitalnom tehnologijom. Nadolazeći filmski naslovi prikazivat će se u digitalnoj, analognoj i 3D tehnologiji.

Cineplexx dvorana

Cineplexx Osijek nudi u svakoj od svojih sedam dvorana optimalan pogled sa svakog od sjedala, maksimalnu udobnost sjedenja, klimatiziran prostor kao i briljantnu kvalitetu slike i tona. Udaljenost projektora od platna, kao i prosječna veličina platna garancija su za ultimativni kino doživljaj.

Cineplexx Split će biti u potpunosti digitalno kino, što znači da će u svim dvoranama biti postavljeni najmoderniji digitalni projektori. Sastojat će se od sedam dvorana ukupnog kapaciteta 1.314 sjedala, uz dodatna sjedala za osobe s posebnim potrebama. Čak pet dvorana bit će opremljeno najmodernijom 3D tehnologijom, što je najveći broj 3D kinodvorana u jednom kinu u Hrvatskoj i regiji. Dvije dvorane bit će striktno digitalne', ističu organizatori u prioćenju i dodaju:

'Posebno bi iz programa kina izdvojili razne specijalizirane programe, festivale kao i reviju filmova Filmomanija koja će se organizirati dva puta godišnje i uključivat će naslove s eminentnih europskih i svjetskih filmskih festivala. To će posebno izdvojiti Cineplexx kao prikazivača koji uz holivudske hitove veliku pažnju posvećuje i nezavisnim filmovima svjetske produkcije. Treba naglasiti i planirane satelitske prijenose koncerata, opera, baleta i sportskih događanja u digitalnoj i 3D tehnici.'