SPOMEN VREMENU

Dirljiv oproštaj Mirne Zidarić od legendarne glazbene dive

06.10.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Legendarna pjevačica bivše Jugoslavije Ljupka Dimitrovska preminula je u utorak u 71. godini života, a vijest je ražalostila brojne glazbenike i njezine poklonike. Među njima je i Mirna Zidarić, sportska novinarka HTV-a, koja se od pjevačice, idola iz ranog djetinjstva, oprostila zajedničkom fotografijom i nježnom porukom na svom profilu na Facebooku

'Bila sam djevojčica s bijelom kragnicom kad je na vrhuncu njezine slave snimljena ova fotografija, a ona je svih ovih godina uspjela zadržati taj, kao što joj ime kazuje - ljupki, djevojački šarm', napisala je Mirna pored crno-bijele fotografije.

'Fotografija je snimljena na zagrebačkom aerodromu 1972. godine, a objavljena je u Plavom Vjesniku', otkrila nam je urednica i sportska novinarka na HTV-u. Vijest o odlasku omiljene pjevačice silno ju je ražalostila.

'Tužno je kad ti odlaze idoli iz djetinjstva i mladosti, a ove godine ih je dosta otišlo, počevši od Davida Bowieja i Princea', kaže Mirna. Dodaje kako slavu kakvu je doživjela Ljupka, budući da su je voljeli i u tadašnjoj državi, ali i u svijetu, današnji izvođači mogu samo sanjati.


Mirna od djetinjstva više nije srela Ljupku Dimitrovsku

'Uvijek je bila decentna, s velikim osmijehom, i širila je zaraznu energiju. Mnoge od nas još smo kao djevojčice skakutale uz stihove njezinih pjesama i odrastale uz njezinu glazbu. Neke su moje vršnjakinje nosile frizuru poput njezine. (smijeh) Normalno je da kad odrasteš imaš nove idole, ali njezinih ću se pjesama uvijek sjećati po tim veselim ritmovima', sjetna je Mirna. Nakon fotografiranja na aerodromu više se nijednom nije susrela s Ljupkom Dimitrovskom.

'Njezin rad pratila sam kasnije kroz medije. Bila je uistinu ljupka osoba, s puno pozitive u sebi. Ostat će mi u sjećanju kao velika dama', kaže Mirna.


Mirna je upoznala Ljupku kad je bila djevojčica